Tämä raikas mansikka-feta-pekaanipähkinäsalaatti on helppo ja nopea tehdä ja maku on takuulla kohdallaan! Mansikat ja feta ovat klassinen makupari, johon tässä salaatissa yhdistyvät karamellisoidut pekaanipähkinät sekä raikkautta tuova sitruksinen vinaigrette. Nappaa tästä resepti kokeiluun kesän ihaniin ruokahetkiin!
AINEKSET
Salaatti:
100 g tuoretta pinaattia
100 g tuoretta rucolaa
1 dl mansikoita
50 g fetajuustoa
Kevätsipuli
Karamellisoidut pekaanipähkinät:
1 dl Foodinin pekaanipähkinöitä
2 rkl kookosnektaria
Foodinin karkeaa merisuolaa
Vinaigrette:
1⁄2 dl Foodinin ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl Foodinin omenasiiderietikkaa
1 rkl Foodinin sitruunamehua
1 rkl kookosnektaria
1 rkl Dijon-sinappia
Suolaa ja pippuria
valmistus
Aloita salaatin valmistus karamellisoimalla pekaanipähkinät: laita suolaa pannulle ja paahda pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla suolan kanssa muutama minuutti
Lisää pannulle kookosnektari ja laita liesi pois päältä, anna pähkinöiden jäähtyä
Tee vinaigrette lisäämällä kaikki ainekset purkkiin ja sekoita haarukalla
Laita pinaatti, rucola ja mansikat kulhoon. Murenna joukkoon feta ja ripottele päälle kevätsipulia sekä karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Tarjoile vinaigretten kanssa