Reseptin on kehittänyt Justanotherfoodiegramin Michelle.

AINESOSAT

Keitto
rkl Foodinin Oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
sipuli
1/2 dl tomaattipyree
tl paprikajauhetta
1 tl Foodinin juustokuminaa
1/4 tl Foodinin chilijauhetta
3 dl Foodinin punaisia linssejä
1 l vettä
kasvisliemikuutiota
rkl Foodinin sitruunamehu
Suolaa ja pippuria  

Paahdetut kikherneet:
1 dl Foodin huuhdeltuja ja liotettuja kikherneitä 
1 rkl Foodinin Oliiviöljyä
1/4 tl paprikajauhetta
¼ tl Foodinin juustokuminaa
1/4 tl Foodinin chilijauhetta
Suolaa 

Päälle:
50g Fetajuustoa
rkl Foodin kurpitsansiemeniä
rkl tuoretta persiljaa  

VALMISTUSOHJE

Tämä lämmittävä linssikeitto on täynnä makua, hyvää proteiinia kasviksista ja valmis vain 20 minuutissa!  

Lämmitä uuni 200°C. Lisää huuhdellut ja liotetut kikherneet, oliiviöljy, paprikajauhe, juustokumina, chilijauhe sekä suola kulhoon ja sekoita lusikalla. Levitä kikherneet uunivuokaan ja paahda uunissa kuiviksi ja rapeiksi, noin 20 min. 

Sillä välin, leikkaa sipuli sekä valkosipuli ja paahda pannulla keltaiseksi. Lisää tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti. Lisää loput mausteet, linssit sekä vähitellen vesi ja anna kiehua. Pienennä lämpöä ja anna keiton hautua vielä 15 min. Kun linssit ovat pehmenneet, lisää sitruunamehu sekä suola ja pippuri.  

Tarjoile keitto paahdettujen kikherneiden, murskatun fetan, kurpitsansiementeja persiljan kera.  

Voit muunnella reseptiä makusi mukaan ripottelemalla päälle pähkinöitä tai vaikka Foodinin ravintohiivahiutaletta.  

KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *