Kreikkalaiset reseptit
Laadukas oliiviöljy, tuoreet kasvikset, mehukkaat oliivit ja aromikkaat yrtit – näihin kulminoituu Välimeren ruokakulttuurin herkullinen ruokavalio. Kreikkalaisessa ruokakulttuurissa korostuu tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, joista valmistuu helposti ja ilman suurempia kikkailuita ihastuttavia annoksia, jotka sopivat nautittavaksi läheisten ja ystävien kanssa.
Kokosimme yhteen suosikkipalasemme kreikkalaisen keittiön mauista ja syntyi neljän ruokalajin menu, jonka avulla matkaat kanssamme makumatkalle terveellisen ja maittavan ruoan valittuun maahan. Tervetuloa kreikkalaiseen pöytään!
Iki-ihana tzatziki ja herkulliset marinadit
Moni varmasti yhdistää tzatzikin kreikkalaiseen ruokaan ja ei suotta! Valkosipulista ja kurkusta makua saava kastike hurmaa yksinkertaisuudellaan ja sopii lähes kaikkeen. Kokeile myös herkullisia marinadeja, jotka soveltuvat niin kasvis- kuin liharuokiin. Marinadeissa jujuna ovat Foodinin mausteet kuten BBQ-mauste, kuivattu oregano sekä umamikastike.
Katso reseptitLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Pinaattiriisi
Pinaattiriisi eli spanakorizo, on täyteläinen kreikkalainen risotto, joka valmistuu kätevästi myös valikoimastamme löytyvästä punaisen ja mustan riisin sekoituksesta. Pinaattiriisi sopii mainiosti paahdettujen kasvisten ja grilliruoan kanssa tai nautittavaksi sellaisenaan fetan kera. Tätä reseptiä on kokeiltava!
Nappaa resepti talteenLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Kasvismoussaka
Yksi perinteisimmistä ja tunnetuimmista kreikkalaisista ruoista on varmasti täyteläinen moussaka. Foodinin tapaan valmistettu kasvismoussaka hurmaa mausteisella linssi-tomaattikastikkeella sekä paahdetuilla munakoisosiivuilla. Moussakan valmistus vie hieman enemmän aikaa, mutta lupaamme lopputuloksen olevan jokaisen keittiössä vietetyn minuutin arvoinen!
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Hunajakakku
Älä anna yksinkertaisen ulkonäön tai ainesosaluettelon hämätä – tämä mehevä kakku vie jalat alta! Kreikkalaisen hunajakakun päälle valutetaan hunajasiirappia ja rouhitaan paahdettuja manteleita, jotka sekoitetaan hunajasiirapin kanssa rouskuvaksi päällysteeksi. Makuelämys viimeistellään vaniljajäätelöllä tai kreikkalaisella jogurtilla.
Katso resepti