Grilli kuumaksi! Tämän viikon Grillimestarit Ripe ja Teresa -jaksossa kokit pääsevät grillaamaan ulkotulen loimussa. Mitäköhän grillitonttu on keksinyt raaka-aineiksi?

Jakson ja kaikki reseptit pääset katsomaan AlfaTV:n permanto-palvelusta 8.7. klo 19.00.

ripen GRILLATTU TUOREKURKKU JA HUNAJAMELONI

1 tuorekurkku
½ hunajameloni
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodin umamikastiketta
1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
¼ sitruunan kuori ja raaste

Leikkaa kurkku pitkittäin kahteen osaan. Poista kurkusta siemenet. Leikkaa hunajameloni 4 osaan ja poista seimenkota ja kuoret. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Laita melonit grilliin.

Leikkaa grillattu kurkku 4 osaan. Laita kurkkuviipaleet ja grillatut meloniviipaleet astiaan, jossa on oliiviöljyä, umamia, sitruunan kuoriraastetta ja mehua. Pyörittele paloja astiassa.

Leikkaa grillattujen hunajameloniviipaleiden päälle rosmariini-Stilton juustosta paloja.

RIPEn BBQ-KASTIKE

4 valkosipulinkynttä
½ keltasipuli
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl tuoretta korianteria
0,5 dl Foodin omenasiiderietikkaa
0.5 tl Foodin juustokuminaa
¼ tl Foodin mustapippuria
1 tl Foodin rosmariinia
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

Pilko valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Laita uunivuokaan öljy, mausteet ja pilkotut sipulit. Laita ruukku grilliin. Kun sipulit ovat pehmeitä. lisää ruukkuun paseerattu tomaatti, omenasiiderietikka, suola ja pilkottu korianteri. Sekoita. Laita ruukku vielä hetkeksi grilliin. 

teresan LÄMMIN MELONISALAATTI

1 hunaja- tai cantaloupemeloni
1 tuore chilipalko hienonnettuna
3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodin Umamikastiketta
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl sokeria
ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa
ripaus paprikajauhetta
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kuori ja paloittele meloni. Laita palat grillinkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet ja kääntele maut hyvin sekaisin. Nosta vuoka grilliin ja kääntele aineksia vuoassa niin, että maut tekeytyvät ja meloni saa lämpöä.

teresan PAAHDETUT AURINGONKUKAN SIEMENET

1 dl Foodin auringonkukansiemeniä
2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
ripaus sokeria ja Foodin Himalajan kristallisuolaa

Paahda auringonkukansiemenet grillin kestävässä vuoassa kullan ruskeiksi. Kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla ja sokerilla.

POIMI AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

1,89 
Lisää ostoskoriin
14,49 
Lisää ostoskoriin
3,29 
Lisää ostoskoriin

Kaikki tuotteet

Umamikastike, luomu 250ml

4,95 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
4,29 

Kaikki tuotteet

Juustokumina, Luomu 90g

5,95 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu

Kaikki tuotteet

Rosmariini, Luomu 40g

3,95 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista