Pinaattiletut ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa ja niiden mukana on helppo ujuttaa kasviksia etenkin perheen pienimmille. Tämä Tuulia Talvion herkullinen pinaattiletturesepti on vaivaton, monipuolinen ruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit halutessasi paistaa pinaattilettujen taikinasta myös vohveleita! 

PINAATTILETUT

150 g pakastepinaattia

3 dl kikhernejauhoa

1 ¼ dl tummaa riisijauhoa

½ tl merisuolaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl vettä

1 rkl kookosöljyä + lisää paistamiseen

HERNEHUMMUS

200 g tuoreita tai pakasteesta sulatettuja herneitä

1 avokado

3 rkl sitruunamehua

3 rkl oliiviöljyä

suolaa & mustapippuria

TARJOILUUN

hernehummusta

kirsikkatomaatteja

aurinkokuivattuja tomaatteja

salaattia

siemensekoitusta

ANNOS

6-8 lettua

gluteeniton, vegaaninen

PINAATTILETTUJEN VALMISTUSOHJE

Ota pakastepinaatti sulamaan hyvissä ajoin ennen ruuan valmistusta tai sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Valmista ensiksi hernehummus, jotta se on valmiina, kun letut ovat lämpimiä.

Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Valmista sitten letut. Lisää kaikki lettujen raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 10 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle teelusikallinen kookosöljyä. Paista pinaattiletut melko kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on kypsynyt. Käännä ja paista vielä hetki.

Tarjoile pinaattiletut lämpimänä hernehummuksen ja muiden täytteiden kera ja nauti!

Foodin pinaattiletut
Foodin pinaattiletut

HANKI KAIKKI TARVITTAVAT AINEKSET PINAATTILETTUJEN TEKOON:

KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *