Viimeisen parin vuoden ehdoton hitti, banaanileipä, ihastuttaa mehevyydellään ja yksinkertaisella reseptiikallaan. Näyttävä kakku sopii sellaisenaan jälkiruoaksi tai juhlapöydän päätähdeksi, mutta sitä voi nautiskella myös välipalana tai koko perheen yhteisellä brunssilla.
Resepti on toteutettu yhteistyössä Venner-ruoka-apukonseptin kanssa.
BANAANILEIPÄ AINESOSAT
5 banaania
1+2 dl kookosmaitoa
1,25 dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
4 dl kaurahiutaleita
1,5 dl rusinoita
2 rkl leivinjauhetta
1 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
ANNOS
1 leipä
VALMISTUSAIKA
1 h 15 minuuttia (sis 35-45 min paistoajan)
Gluteeniton
BANAANILEIPÄ VALMISTUSOHJE
Aseta uuni 175 asteeseen lämpeämään. Voitele paistovuoka, tai vuoraa se leivinpaperilla.
Soseuta tehosekoittimessa neljä banaania, kananmunat, öljy sekä kookosmaito (1 dl) tasaiseksi.
Lisää mukaan kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä mausteet ja blendaa vielä hetki. Kääntele taikinan sekaan lopuksi rusinat.
Kaada taikina vuokaan. Leikkaa viimeinen banaaneista pitkittäissuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat kakun päälle leikkauspinta ylöspäin.
5. Paista kakkua noin 35-45 minuutin ajan riippuen vuoan koosta. Varmista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikun avulla. Jos taikinaa ei jää kiinni tikkuun, on kakku kypsä.
Annan kakun vetäytyä ja jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta.
Vatkaa jääkaappikylmästä kookosmaidosta (2 dl) vaahtoa ja nauti banaanileipä sen kanssa. Voit toki koristella banaanileipäkakun juuri niin, kuin itse haluat – vain mielikuvitus on rajana!
YHTEISTYÖMME VENNERIN KANSSA: TAVOITTEENA MAHDOLLISTAA PAREMPIA VALINTOJA JOKAISEEN RUOKAPÖYTÄÄN
Ruokakonsepti Vennerin tavoitteena on mahdollistaa parempaa ravitsemusta vähävaraisille perheille. Yleinen ravitsemuksen taso ja mahdollisuudet terveelliseen ruokavalioon vaikuttavat voimakkaasti ihmisten terveyteen ja heidän elinajanodotteeseensa. Vähävaraisuudesta aiheutuva ahdistus on psykologisesti rasittavaa, ja pitkäaikaisen huonon ravinnonsaannin aiheuttamat ravinnepuutokset voivat johtaa erilaisiin sairauksiin sekä matalaan immuniteettiin. Huonosti ravittuna lapsen on vaikea oppia ja kehittyä ikätasonsa mukaisesti, eikä köyhyyden kierre suinkaan katkea itsestään. Olemme Vennerin kanssa samaa mieltä – ravitseva ruoka kuuluu aivan kaikille. (Venner, 2020)
Vennerin ruokakassi sisältää monipuoliset raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan 4-6 hengelle. Ruoka-apu toimitetaan suoraan avustuksen kohteina olevien perheiden kotiovelle asti, ja kaikki avustuksen tuotot käytetään lyhentämättömänä ruoka-avustukseen. Vennerin kumppaneina toimivat elintarvikeyritykset, kuten Foodin, mahdollistavat ruoka-avustuksen monipuolisen sisällön. Meidän tuotteistamme mukana jokaisessa avustuskassissa ovat luomulaatuiset kvinoa, punaiset linssit, cashew-pähkinät sekä auringonkukansiemenet.