Perinteinen valkoinen sokeri saa haastajan Foodinin luomulaatuisista, kestävän kehityksen mukaisesti viljellyistä ja valmistetuista makeuttajista. Makeutus ilman valkoista sokeria antaa uutta ulottuvuutta leivontaan ja ruoanlaittoon, ilman kompromissia maun suhteen.
Foodinin luonnolliset makeuttajat ovat kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja, matalan glykeemisen indeksin omaavia makeuttajia. Makeuttajan glykeeminen indeksi ilmoittaa, miten makeuttaja nostaa verensokeria. Foodinin luomumakeuttajat nostavat verensokerin tasoa hitaasti tai eivät ollenkaan.
MAKEUTUS ILMAN VALKOISTA SOKERIA – LYHYT OPAS
VAIHTOEHTOJA KITEISELLE VALKOISELLE SOKERILLE
ERYTRITOLI
- Valmistetaan rypälesokerista
- Täysin kaloriton ja luontainen makeuttaja
- Kutsutaan leikkisästi myös ketosokeriksi, sillä se ei sisällä imeytyviä hiilihydraatteja
- Voi käyttää täysin valkoisen sokerin tapaan, ja jauhamalla sitä teho- tai sauvasekoittimella saa aikaan myös leivontaan sopivaa tomusokeria
KOIVUSOKERI ELI KSYLITOLI
- Luonnollinen makeuttaja, joka on lähes yhtä makeaa kuin valkoinen sokeri, mutta viileän raikasta
- Rakenteensa ansiosta kuin tavallista sokeria, ja sitä voi käyttää samaan tapaan
- Kestää hyvin kuumentamista, ja sopii siksi esimerkiksi leivontaan, ja se edistää myös hampaiden terveyttä
- Glykeeminen indeksi on hyvin matala, GI 7, joten se kohottaa verensokeria hyvin hitaasti
KOOKOSSOKERI
- Maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi tituleerattu
- Maku paahteisen karamellinen
- Kerätään kookospuiden kukinnoista kestävästi ja eettisesti
- Saavuttanut erityissuosion leivonnaisten ja lämpimien juomien makeutuksessa
- Käytetään mm. Foodinin raakasuklaaherkkujen makeutuksessa
- Glykeeminen indeksi on alhainen verrattuna perinteiseen valkoiseen sokeriin, GI 35, ja se ei nosta verensokeria radikaalisti
VAIHTOEHDOT ESIMERKIKSI SIIRAPILLE JA HUNAJALLE
KOOKOSNEKTARI
- Eettinen ja ekologinen makeuttaja
- Kerätään kookossokerin tapaan kookospuun kukinnoista
- Maultaan makeaa ja hienostuneen aromaattista
- Sama glykeeminen indeksi kuin kookossokerilla, GI 35, joten ei nosta verensokeria radikaalisti
- Sopii monipuolisesti leivontaan ja kaikenlaiseen makeutukseen
AGAVESIIRAPPI
- Valmistetaan meksilolaisesta agave-kasvista kestävän kehityksen mukaisesti
- Juokseva koostumus tekee siitä sopivan korvikkeen hunajalle leivontaan ja ruoanlaittoon
- Glykeeminen indeksi on GI 19, joten se ei aiheuta voimakasta verensokerin kohoamista tyypillisten makeuttajien tapaan
MUUHUN MAKEUTUKSEEN
MAKEA-UUTEJAUHE
- Makea-uutejauhe valmistetaan steviakasvista
- Yksi gramma makea-uutejauhetta vastaa 300g sokeria, joten suosittelemme aloittamaan käytön varovasti maistellen!
- Stevian glykeeminen indeksi on nolla (GI 0), jonka ansiosta se ei nosta verensokeria
- Sopii sellaisenaan makeutukseen, ja sitä voi yhdistää myös muihin makeutusaineisiin tai nesteeseen
- Huomaa, että stevia ei kristallisoidu sokerin tapaan.
MAKEITA HERKKURESEPTEJÄ ILMAN VALKOISTA SOKERIA
Nyt kun olet tutustunut makeutusvaihtoehtoihisi, voit uppoutua leivontaan, johon et tarvitse valkoisen sokerin ripaustakaan. Keräsimme yhteen omat suussasulavan suklaiset, makean pehmeät suosikkimme. Inspiroivia leivontahetkiä!
GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA
Tästä herkullisesta reseptistä valmistuu joko yksi suurempi tai muutama pienempi piirakka! Makeat mustikat ja rouskuvan pähkinäinen pohja ovat lyömätön yhdistelmä.
Katso reseptiPEKAANIPÄHKINÄPIIRAKKA
Suussasulava, täyteläinen pekaanipähkinäpiirakka saa paahteista makua kookossokerista. Käytä runsaasti herkullisia, kermaisia pekaanipähkinöitä ja tarjoile vaikka jäätelön kera!
Katso reseptiITSE TEHDYT SUKLAAJÄÄTELÖT
Itse tehtyä vegaanista, gluteenitonta suklaajäätelöä, joka saa makeutta pehmeästä kookosnektarista. Tämä on takuuvarma koko perheen suosikki, ja hauskat puikot voi koristella mielensä mukaan!
Katso reseptiHELPPO VEGAANINEN SUKLAAMOUSSE
Jopa välipalaksi sopiva suklaamousse valmistuu helposti vain muutamasta ainesosasta – tämä resepti on ollut yksi asiakkaidemme suosikeista niin arkeen kuin juhlaankin!
Katso reseptiGLUTEENITTOMAT MARJAMUFFINIT
Nämä kesäiset, pehmeät marjamuffinit ovat koko perheen suosikki. Hellapoliisin reseptissä muffinit makeutetaan viileän raikkaalla koivusokerilla.
Katso reseptiGLUTEENITTOMAT KANELIPULLAT
Pullakahveille täytyy aina olla aikaa! Suomalaisten suosikkileivonnainen, kanelipulla, saa tässä reseptissä suussasulavan tuorejuustokuorrutteen.
Katso reseptiSUKLAAMOUSSEKAKKU
Yksi asiakkaidemme ehdottomista suosikkikakuista on tämä kuohkea suklaamoussekakku, jonka valmistaminen onnistuu yllättävän helposti. Se sopii kaikenlaisiin juhliin tai komeaksi jälkiruoaksi aterian päätteeksi.
Katso reseptiGLUTEENITON MARJAPIIRAKKA
Marjapiirakka on klassikko, johon ei kyllästy kohtaan. Raikkaat marjat tekevät pehmeästä täytteestä vastustamattoman herkullista! Makeutukseen on käytetty eettistä ja ekologista kookosnektaria.
Katso reseptiSUKLAISET PÄHKINÄBROWNIET
Pähkinäbrowniet ovat vaivattomasti valmistuva, suklainen herkku, joka on helppo ottaa mukaan vaikka viemisiksi! Browniet ovat päiväkutsujen ja pienten juhlien herkkuklassikko!
Katso resepti