Tämä ihanan keväinen, raikas marjakakku on yhdistelmä kypsennettyä ja raakaa: kakun murupohja paistetaan uunissa, ja täyte valmistuu raakakakun tapaan kypsentämättä. Kermainen täyte saa marjaisuutta ja pohjoisen marjojen parhaita ominaisuuksia Pohjolan marjat -jauheesta, ja reilusti raikkautta sitruunamehusta. Koristele kakku makusi mukaan tuoreilla marjoilla ja hedelmillä, ja hurmaa läheisesi! Raikas marjakakku sopii niin jälkiruoaksi kuin juhlapöydän kruunuksikin.
Reseptin on laatinut Tuulia Talvio.
RAIKAS MARJAKAKKU AINESOSAT
POHJA
2 dl mantelijauhoa
1 dl riisijauhoa
½ dl gluteenitonta kaurajauhoa
¼ tl vaniljajauhetta
pieni ripaus suolaa
½ dl kookosöljyä
3 rkl kookosnektaria (tai hunajaa)
TÄYTE
4 dl cashewpähkinöitä
1 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1,5 dl sitruunamehua
2 rkl kookosnektaria (tai hunajaa)
2 rkl kookosmannaa
2 rkl Pohjolan marjat -marjajauhetta
½ tl vaniljajauhetta
Koristeeksi esimerkiksi tuoreita hedelmiä ja marjoja
ANNOS
20 cm:n irtopohjavuokaan / noin 8 hengelle
Gluteeniton & vegaaninen
VALMISTUSAIKA
noin 45 minuuttia + jähmettymis- ja likoamisajat
RAIKAS MARJAKAKKU VALMISTUSOHJE
Laita cashewpähkinät isoon kulhoon, lisää reilusti vettä ja liota vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita jauhot, vaniljajauhe ja suola isossa kulhossa. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja lisää öljy ja kookosnektari kuivien aineiden joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla kosteaa, mutta hieman irtonaista.
Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä reunoihin hieman kookosöljyä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Paista noin 15–18 minuuttia, kunnes pohja on saanut kauniin kullanruskean värin ja tuntuu kypsyneeltä. Anna jäähtyä kunnolla. Valmista sillä aikaa täyte.
Valuta ja huuhtele cashewpähkinät ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää kaikki loputkin ainekset ja sekoita, kunnes massa on täysin sileää. Maista ja lisää makeutusta tai sitruunaa tarvittaessa.
Kun piirakan pohja on jäähtynyt, kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 4–6 tunniksi, tai yön yli. Koristele raikas marjakakku esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla, tarjoa ja nauti! Meidän suosikkejamme ovat mm. kiivit, ananaskirsikat sekä mustikat ja vadelmat – värien kirjo ihastuttaa kaikenikäisiä herkuttelijoita!
KERÄÄ AINEKSET MARJAKAKKUUN VERKKOKAUPASTAMME
Jauhot & kuidut
Kaikki tuotteet
Kaikki tuotteet