AURINKOKUIVATTU TAATELI ON EHDOTON AARRE RAAKALEIVONNASSA
Taateleiden kuningattarena pidetyt Deglet Nour -lajikkeen aurinkokuivatut taatelit ovat makeita ja meheviä. Taatelit ovat taatelipuun hedelmiä, ja ne ovat yksi maailman vanhimmista viljellyistä hedelmistä. Taatelit kasvavat suurissa tertuissa, ja yksi taatelipuu voi tuottaa jopa yli 150 kiloa taatelia. Kivetön taateli on helppo ja herkullinen tapa nautiskella taateleiden makeasta mausta.
Taatelit ovat perinteisesti Lähi-Idässä yleisesti käytetty hedelmä, mutta ne ovat levinneet monikäyttöisyytensä ja herkullisuutensa vuoksi myös muihin maailman keittiöihin. Taatelit tunnetaan yhtenä maailman makeimmista hedelmistä, ja niitä käytetään ruoanlaitossa, leivonnassa, patukoissa ja välipaloissa runsain mitoin. Suomessa taatelit ovat vegaanisen ruoanlaiton seurauksena nousseet yhä tärkeämpään asemaan raakaleivonnassa, napostelussa ja herkuttelussa. Monet pähkinäallergikot löytävät suosikkinsa nimenomaan taatelipohjaisten herkkujen ja jälkiruokien kirjosta.
Aurinkokuivattu taateli sopii makeuttajaksi leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Erityisen hyvin taatelit sopivat osaksi raakakakkuja ja muita vegaanisia leivonnaisia ja välipaloja. Taateleita voi paloitella osaksi granolaa tai vanukasta, ja taateleista voi valmistaa herkullista, täyteläistä hilloa.
Taatelit voi myös liottaa ennen käyttöä, jolloin ne pehmenevät pulleiksi, ja koostumuksesta tulee mehevämpi. Saat liotetuista taateleista ruokaisuutta ja pehmeyttä esimerkiksi smoothieen tai vaikkapa piirakkataikinaan!
Suosittelemme säilyttämään taateleita kuivassa ja viileässä.
Näistä taateleista on poistettu kivi, mutta tuote saattaa sisältää jäämiä taateleiden kivistä.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Tutustu myös muihin herkullisiin marjoihin ja hedelmiin >>
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Marita (varmistettu kirjoittaja) –
Hyviä taateleita