Gluteenittomat pinaattiletut ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa ja niiden mukana on helppo ujuttaa kasviksia etenkin perheen pienimmille. Tämä Tuulia Talvion herkullinen gluteeniton ja vegaaninen pinaattiletturesepti on vaivaton, monipuolinen ruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit halutessasi paistaa pinaattilettujen taikinasta myös vohveleita!
GLUTEENITTOMAT PINAATTILETUT
150 g pakastepinaattia
3 dl kikhernejauhoa
1 ¼ dl tummaa riisijauhoa
½ tl merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vettä
1 rkl kookosöljyä + lisää paistamiseen
HERNEHUMMUS
200 g tuoreita tai pakasteesta sulatettuja herneitä
1 avokado
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
TARJOILUUN
hernehummusta
kirsikkatomaatteja
salaattia
Maustetut mantelipohjainen curry-dippi
tai cashewpähkinäpohjainen mustapippuri-dippi
Makeiden lettujen kanssa suosittelemme kokeilemaan Cashewtahnaa ja raikkaita marjoja/hedelmiä tai Herkutella-raakasuklaa-hasselpähkinälevitettä
ANNOS
6-8 lettua
gluteeniton, vegaaninen
PINAATTILETTUJEN VALMISTUSOHJE
Aloita gluteenittomien pinaattilettujen valmistus sulattamalla pakastepinaatti hyvissä ajoin ennen lettujen valmistusta tai sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Valmista ensin hernehummus, jotta se on valmiina, kun letut ovat lämpimiä.
Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita hummus hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Valmista seuraavaksi itse gluteenittomat pinaattiletut. Lisää kaikki lettujen raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna lettuseoksen turvota 10 minuuttia.
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle teelusikallinen kookosöljyä. Paista pinaattiletut keskitasoa hieman kuumemmalla pannulla, kunnes niiden pinta on kypsynyt ja lettu säilyy ehjänä sitä käännettäessä. Käännä pinaattilettu ja paista toinen puoli himan lyhyemmän aikaa kuin ensimmäinen.
Tarjoile pinaattiletut lämpimänä hernehummuksen ja muiden täytteiden kera! Erityisen hyvin lettujen kanssa sopivat kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, siemensekoitukset sekä uudet maustetut cashewpähkinä- ja mantelilevitteemme. Makeat letut voi kruunata esimerkiksi cashewtanhalla sekä marjoilla ja hedelmillä tai ihanalla, suklaisella Herkutella-levitteellä!