Arjen näppärin pizzapohja syntyy ilman vaivaamista ja kohottamista kikherne- ja tattarijauhoista! Tämä herkullinen gluteeniton ja vegaaninen pizza saa herkullisen juustokuorrutteen cashewjuustosta, joka on ihanan kermaista. Voit myös lisätä päälle muita lempitäytteitäsi, tai järjestää ystävien ja perheen kanssa pizzakekkerit, jossa kaikki voivat tehdä omaa suosikkipizzaansa. Tätä Tuulia Talvion herkkureseptiä on suorastaan pakko kokeilla – tämä gluteeniton pizza sopii niin arkeen kuin viikonlopun pizzailtoihinkin.
GLUTEENITON PIZZA AINESOSAT
POHJA
1,5 dl kikhernejauhoa
1 dl tattarijauhoa
2,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl merisuolaa
½ tl juustokuminaa
CASHEWJUUSTO
2 dl cashewpähkinöitä*
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl merisuolaa
1 – 1,5 dl vettä
TÄYTTEET
noin 1 dl yrttitomaattimurskaa
1 tomaatti
noin 5 cm pala kesäkurpitsaa
muutama kirsikkatomaatti
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
cashewjuustoa
tuoretta basilikaa
pinjansiemeniä
oreganoa ja mustapippuria
ANNOS
1 iso pizza
VALMISTUSAIKA
45min
vegaaninen, gluteeniton
GLUTEENITON PIZZA – VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla. Mittaa kulhoon kikhernejauhot, tattarijauho, vesi, oliiviöljy, suola ja juustokumina ja sekoita vispilän avulla tasaiseksi niin, ettei taikinaan jää paakkuja. Kaada taikina uunipellille ja levitä lusikan avulla soikion muotoiseksi levyksi.
Esipaista pohjaa noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin ja tuntuu hieman rapealta. Valmistele sillä välin cashewjuusto ja muut pitsan täytteet.
Lisää kaikki cashewjuuston ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi tahnaksi. Aloita pienestä määrästä vettä ja lisää tarpeen mukaan, riippuen kuinka juoksevan koostumuksen haluat. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Pilko tomaatit ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Pilko myös aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan. Kun pitsapohja on valmis, ota pohja uunista ja levitä pohjan päälle tomaattimurskaa. Lisää tuoreet tomaatit, kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita pitsa takaisin uuniin noin 8-10 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat kypsyneet sopivasti. Viimeistele pitsa cashewjuustolla, tuoreilla basilikanlehdillä, pinjansiemenillä sekä oreganolla ja mustapippurilla. Tarjoa ja nauti!
*Vinkki: Jos haluat, liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä vähintään neljän tunnin ajan. Huuhtele pähkinät hyvin ennen juustokastikkeen valmistamista. Liotus tekee pähkinöistä pehmeämpiä, minkä vuoksi niistä on helpompaa saada sileä tahna.