Kaipaatko vaihtelua arkiruokailuun? Testaa näitä freesejä vegeburgereita! Bataatista ja punaisista linsseistä saa helposti maukkaat kasvispihvit, jotka toimivat mainiosti hampurilaisissa. Hampurilaisista on myös helppo tuunata oma suosikkiversio, sillä niihin voi lisätä aina oman maun mukaan muitakin täytteitä tai kokeilla vaikkapa erilaisia juustoja.
BATAATTI-LINSSIPIHVIT
10 pihviä. Gluteeniton & maidoton.
10 pihviä
2 dl Foodinin punaisia linssejä
1 keskikokoinen bataatti (n. 300g)
1 kananmuna
3 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl Foodinin ravintohiivahiutaleita
5 rkl Foodinin kikhernejauhoa
2 tl Foodinin juustokuminaa
½ tl Foodinin kurkumaa
½ tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl Foodinin mustapippuria
1 tl Foodinin suolaa
Kesäiset vegeburgerit
neljä hampurilaissämpylää
bataatti-linssipihvejä
lehtisalaattia
1 iso avokado
2–3 tomaattia
1 pkt halloumijuustoa
tuoreita versoja
yrttimajoneesia
Raikas yrttimajoneesi:
3 rkl (kaura)kermaviiliä
3 rkl vegaanista majoneesia
3 rkl Foodinin sitruunamehua
tuoretta minttua, basilikaa ja oreganoa
Foodinin suolaa ja Foodinin mustapippuria
VALMISTUSOHJE
Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori bataatti ja keitä tai höyrytä se pehmeäksi. Anna linssien ja bataatin jäähtyä hetki.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lisää kaikki ainekset isoon kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneella.
Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja nosta massasta ruokalusikalla noin 2 rkl kokoisia nokareita pellille. Muotoile lusikan avulla pihvin muotoon. Paista noin 25–30 minuuttia, kunnes pihvit ovat hieman ruskistuneet ja tuntuvat kypsiltä. Anna pihvien jäähtyä hetki, ennen kuin siirrät niitä.
Tarjoa esimerkiksi hampurilaispihveinä ja nauti! Pihvit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, mutta ne voi myös hyvin pakastaa.
VALMISTUSOHJE
Valmista ensin yrttimajoneesi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin pienessä kulhossa.
Leikkaa avokado, tomaatit ja halloumi siivuiksi. Paista halloumi kullanruskeaksi kuumalla paistinpannulla.
Paahda hampurilaissämpylät. Kokoa hampurilaiset asettamalla täytteet kerroksittain sämpylän väliin. Tarjoa ja nauti!