Tiesitkö, ettei linssejä tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää?  

Linssien valmistaminen vie vain noin 20 minuuttia, ja keittämisen ajan voit kätevästi valmistella muita aineksia. Jos keität kerralla suuren satsin joko punaisia tai vihreitä linssejä, saat terveellisen ja ravitsevan proteiinipitoisen lisukkeen arkiruokailuun moneksi päiväksi. 

Keitetyt linssit säilyvät jääkaapissa tiivissä rasiassa noin 4-5 päivää. Voit myös pakastaa linssejä, ja sulattaa niitä tarvittaessa arkiruoan joukkoon. 

Linssit piiloutuvat 

Linssit sopivat erinomaisesti ravitsevaksi proteiininlähteeksi, vaikka muuten vierastaisitkin palkokasveja. Linssit nimittäin muuttuvat keitettäessä pehmeiksi, lähes sosemaiseksi, ja ne piiloutuvat helposti erilaisten arkiruokien joukkoon. 

Tutustu valikoimamme linsseihin

Keittoihin ja kastikkeisiin 

Punaiset linssit sopivat hyvin kastikkeisiin lisäravitsevuutta tuomaan. Curry-maustetussa pastavuoassa keitetyt linssit haudutetaan yhdessä kasvisten ja kookosmaidon kanssa, ja valmiista pastavuoasta linssejä ei erota. Pastavuoan kasviskastiketta voit käyttää myös sellaisenaan pastan, riisin, kvinoan tai hirssin kanssa.  

Linssit ovat erinomainen proteiinilisä myös kasvissose- tai muissa kasvispohjaisissa keitoissa. Testaa keitettyjä linssejä vaikkapa lämmittävän inkiväärillä ja kurkumalla maustetun tomaattikeiton joukkoon.  

Katso tomaattikeiton resepti

Lettuihin 

Tiesitkö, ettei linssejä tarvitse keittää, jotta voit hyödyntää niitä arkiruokailussa? 

Riittää vain yön yli liotus vedessä, niin linssit ovat valmiita käytettäväksi lettutaikinaan. Liotetut ja huuhdellut linssit blendataan yhdessä Foodin kvinoajauhon, veden ja suolan kanssa proteiinipitoiseksi lettutaikinaksi, ja letut paistetaan rapeakuoriseksi öljyssä. 

Linssit maistuvat letuissa lempeästi, mutta muuten niitä ei valmiista letuista huomaa. Linsseistä tulee ikään kuin huomaamatta arkiruoan salainen tähti. 

Katso respti

Tutustu valikoimamme linsseihin

-30%
2,23 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista