Lämmittävä inkiväärillä ja Foodin jauhetulla kurkumalla maustettu tomaattikeitto kannattaa valmistaa kokonaisista tölkkitomaateista, kun aromaattisia ja mehukkaita kesätomaatteja ei ole vielä saatavilla.
Noin 20 minuutissa valmistuva tomaattikeitto käy sellaisenaan kevyestä lounaasta. Voit myös tarjota keiton kanssa proteiinipitoisia ravitsevia lisukkeita kuten Foodin kvinoaa tai punaisia linssejä.
AINESOSAT
1 sipuli
n. 2 cm pala inkivääriä
1 rkl Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä
2 tl Foodinin kurkumaa
½ tl valkosipulijauhetta
¼ tl Foodinin jauhettua mustapippuria
3 tölkkiä kokonaisia tomaatteja
1 dl kiehuvaa vettä, johon liotettu kasvisliemikuutio
2 tl Foodinin Aceto Balsamicoa
1 tl Foodinin kookossokeria
¼ – ½ tl tai maun mukaan Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
Lisäksi: Foodinin kvinoaa ja Foodinin punaisia linssejä lisukkeena, tuoretta basilikaa
Silppua sipuli pieneksi ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia ja inkivääriä kattilassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kurkumajauhe, valkosipulijauhe ja mustapippuri ja anna mausteiden lämmetä hetken aikaa pienellä lämmöllä.
Lisää kattilaan tölkkitomaatit ja 1 dl kiehuvaa vettä, johon on liotettu yksi kasvisliemikuutio. Mausta Aceto Balsamicolla ja kookossokerilla, sekoita ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
Surauta keitto sileäksi sauvasekoittimella, maista ja lisää suolaa, jos tarvitaan. Suolaa saattaa tarvita lisää varsinkin, jos keitto tarjotaan vähäsuolaisen kvinoan ja linssien kanssa.
Tarjoa keitto keitetyn kvinoan, punaisten linssien ja tuoreen basilikan kanssa.
Vinkki: Keiton kanssa sopii hyvin myös gluteeniton pannuleipä https://foodin.fi/pannuleipa/. Keitto saa lisämakua murskatuista maustepähkinöistä https://foodin.fi/maustepahkinat/, joita voi ripotella keiton päälle.