Ihanan tahmaiset ja täyteläiset browniemaiset taatelimuffinssit maustetaan Foodin kaakaojauheella. Muffinssit kuorrutetaan unelmaseoksella hasselpähkinä-raakasuklaa ja valkosuklaa Herkkuisaa.
TARVITSET
2 dl Foodin taateleita tai sekahedelmiä
4 dl Foodin mantelijauhoja
0,5 dl Foodin Tapiokatärkkelystä
0,5 dl Foodin kaakaojauhetta
2 dl Foodin kookossokeria
1 tl ruokasoodaa
reilu ¼ tl suolaa
1,75 dl Foodin kookosmaitoa
1 dl Foodin mantelitahnaa
2 tl Foodin sitruunamehua
Kuorrutus: hasselpähkinä-raakasuklaa ja valkosuklaa Herkkuisaa
valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinssivuoan kolot paperivuoilla.
Pilko sekahedelmät tai taatelit pieneksi silpuksi.
Sekoita kuivat aineet: mantelijauho, kookossokeri, tapiokatärkkelys, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola. Lisää joukkoon kookosmaito, mantelitahna ja sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele vielä varovasti joukkoon silputut sekahedelmät tai taatelit.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin noin ¾ täyteen. Paista muffinsseja uunissa 25 – 30 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat päältä rapsakoita.
Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.
Kuorruta muffinssit hyvin jäähtyneenä raakasuklaa ja valkosuklaa Herkkuisan sekoituksella. Nauti!
Huom. Muffinssien kuuluu jäädä hyvin tahmaisiksi keskeltä. Ne painuvat kasaan jäähtyessään, jolloin keskelle muodostuu kolo Herkkuisa-kuorrutteelle.