TAPIOKATÄRKKELYS ON KEITTIÖN MONITAITAJA
Tapiokatärkkelys on gluteenitonta tärkkelystä, joka on valmistettu maniokki- eli cassavakasvin juuresta. Se on maultaan neutraali, joten se sopii käytettäväksi niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa ja ruoanlaitossa.
Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva maniokki on monissa kulttuureissa tärkeä ruokakasvi ja ravinnonlähde, ja sitä käytetään ruoanlaitossa perunan tavoin. Sitä viljellään laajasti niin Etelä-Amerikassa kuin Afrikassakin, ja sen käyttö on levinnyt ympäri maailman.
Tapiokatärkkelys on kaikista tärkkelyksistä vähiten prosessoitu. Gluteenittomassa leivonnassa tapiokatärkkelystä käytetään parantamaan leivonnaisten rakennetta ja rapeutta, mutta se sopii myös keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen sekä vegaanisen juuston valmistukseen! Sen nestettä sitovan ominaisuuden vuoksi sitä käytetään usein myös erilaisissa pihveissä ja pyöryköissä taikinan sitomiseen.
Voit käyttää tapiokatärkkelystä muiden jauhojen ja tärkkelysten tapaan suhteella 1:1.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
GLUTEENITTOMIA RESEPTEJÄ
6 x helppo aamupala, Maiju Riskala >>
Amaranttipuuro, Mirka Tuovinen >>
Kvinoahiutalepuuro, Mirka Tuovinen >>
Kikherneletut, Mirka Tuovinen >>
Gluteeniton ja maidoton pizzapohja. Mirka Tuovinen >>
Terveellinen mysli, Elina Ada Sofia >>
Suklaakakku ja kvinoasalaatti, Tuulia Talvio >>
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.