Syksyllä kannattaa koota ravitseva bowl kauden vihreistä kasviksista! Testaa uunissa paahdettuja ruusukaaleja, jotka saavat maukkaan suolaisuuden Paramesanista. Kotimainen lehtikaali hierotaan pehmeäksi oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Bowlin täyttävyydestä pitää huolta kasvisten lisäksi hirssi, vihreät linssit ja täyteläinen avokadokastike.
Kokoa viherbowl esimerkiksi näistä maukkaista aineksista:
RUUSUKAALIT
300 g ruusukaaleja
noin ½ rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2-3 rkl Foodin Paramesania
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese, kuivaa ja puolita ruusukaalit. Poista uloimmat irtonaiset lehdet (säästä ne esimerkiksi raastesalaattia varten). Hiero ruusukaaleihin oliiviöljyä ja paista niitä leikkauspinta alaspäin noin 15 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat paahtuneet ja pehmenneet. Ripottele reilusti Foodin Paramesania ruusukaalien päälle.
Lehtikaalisalaatti
muutama suuri lehtikaalin lehti
noin 1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
noin 1 rkl Foodin sitruunamehua
ripaus Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Irrota lehtikaalin lehdet ja revi pieniksi paloiksi. Hiero niitä kulhossa oliiviöljyssä ja sitruunamehussa, kunnes salaatti pehmenee. Ripottele vielä suolaa päälle.
Maustettu hirssi ja linssit
2 dl Foodin keitettyä hirssiä
1 dl Foodin keitettyjä vihreitä linssejä
2 rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin juustokuminaa
noin 3 rkl silputtuja yrttejä esim.korianteria
n.1/4 tl suolaa tai maun mukaan
Sekoita keitetty hirssi ja linssit sitruunamehun ja mausteiden kanssa. Hirssi-linssi sekoitus maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Avokadokastike
1 pieni avokado
1 dl maidotonta maustamatonta jogurttia tai creme fraichea
1 rkl Foodin sitruunamehua
¼ tl suolaa
Muussaa avokado haarukalla ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Nauti avokadokastike viherbowlin kanssa.
Lisäksi: kesäkurpitsanuudeleita ja Foodin Paramesania
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME
Kaikki tuotteet