Vapun sitruunakakussa maistuu paahteinen kookossokeri sekä raikas sitruuna. Sitruunakakku onnistuu gluteenittomasti Foodinin manteli- ja riisijauhoilla. Kakusta tulee mehevä ja tiivis sekä täyteläinen runsaan valkosuklaa Herkkuisa kerroksen ansiosta.   

AINESOSAT

150 g / n. 3 dl Foodinin mantelijauhoja 
120 g / n. 2 dl Foodinin vaaleita riisijauhoja 
150 g / n. 2 dl Foodinin kookossokeria 
1,5 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
1/2 tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa 
180 g / n. 2 dl maustamatonta kookosjogurttia 
2 dl kasvipohjaista maitoa 
0,75 dl Foodinin sitruunamehua  

Kuorrute: 

1 purkki Foodinin valkosuklaa Herkkuisaa 
2 rkl Foodinin sitruunamehua 
vegaanisia nonparelleja 

VALMISTUSOHJE

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Vuoan koko noin 28 cm x 18 cm. 

Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhot, kookossokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. 

Lisää joukkoon jogurtti, kasvimaito ja sitruunamehu. Kääntele taikina tasaiseksi, älä sekoita taikinaa liikaa.  

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes kakku on ruskistunut ja kypsä. Voit testata kakun kypsyyttä kakun keskeltä tikulla: jos tikkuun tarttuu raakaa taikinaa, anna sen olla uunissa vielä noin 5 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Sekoita kulhossa yhteen valkosuklaa Herkkuisa sekä sitruunamehu. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku nonparelleilla ja leikkaa paloiksi. 

Nauti kakun kanssa makeaa karamellipopcornia! 

Vinkki: Jos haluat kakusta vielä sitruunaisempaa, voit kostuttaa sitä kevyesti paiston jälkeen Foodinin sitruunamehulla. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
2,99 
Varasto loppu
1,89 

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, luomu 350g

9,95 
Lisää ostoskoriin

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, luomu, 230g

2,59 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatavuusilmoitus Lähetämme sinulle sähköpostia heti, kun tuotetta on jälleen saatavilla.