Joulua juhlistetaan vegekinkulla, jonka kruunaa täyteläinen cashewtahnapohjainen sinappikastike. Seitankinkku Foodinin tapaan on helppo valmistaa, ja se paistuu uunissa meheväksi ja täyttäväksi joulupöydän herkuksi.
AINEKSET
4 dl gluteenijauhoja
1,5 rkl Foodin BBQ-maustetta
1,5 rkl Foodin paprikamaustetta
1 tl valkosipulijauhetta
¼ tl mustapippuria
2 tl suolaa
3 dl vettä
0,5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl Foodin umamikastiketta
Sinappikastike
3 rkl Foodin cashew tahnaa
2 tl dijon sinappia
¼ tl suolaa
0,5 dl vettä (tai enemmän, jos haluat kastikkeesta juoksevampaa)
Tarjoiluun
Tuoretta persiljaa
pakastepuolukoita
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa gluteenijauho, kikhernejauho sekä kaikki mausteet. Lisää vesi, öljy ja umamikastike. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin, muutaman minuutin ajan, jotta taikinaan tulee sitkoa.
Muotoile taikinasta pyöreämuotoinen pötkylä ja kääri se folioon. Asettele foliopaketti uunivuokaan ja paista uunissa noin 45-50 min. Seitankinkkua ei kannata paistaa liikaa, se saattaa kuivua helposti. Voit tarkistaa sopivaa kypsyyttä 40 min paistoajan jälkeen.
Sekoita sinappikastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi.
Tarjoile seitankinkku viipaloituna sinappikastikkeen kanssa.
Jos haluat juhlavamman kattauksen, koristele seitankinkun tarjoiluastia tuoreella persiljalla sekä puolukoilla.