Kun kaipaat asteen raikkaampaa aamiaista tai välipalaa, on smoothiekulho oiva valinta. Smoothiesta kannattaa tehdä ihanan kermainen, jotta sitä on helppo lusikoida. Tämä vihersmoothie saa ekstraboostia ravinteikkaasta viherjauheesta ja sen seuraksi sopii mainiosti gluteeniton pähkinägranola. Kulhollisen jälkeen hyvä olo on taattu!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
Raikkaat vihersmoothiekulhot
1 iso tai 2 pientä kulhoa
1 banaani
¼ avokadoa
2 dl pakastemangoa
1 rkl Foodinin chia-siemeniä
muutama pala pakastepinaattia
1 tl Foodinin viherjauhetta
1 rkl Foodinin sitruunamehua
1/2 dl Foodinin kookosmaitoa + 1–2 dl vettä
pähkinägranolaa ja tuoreita marjoja tarjoiluun
GluteenitoN pähkinägranola
yksi pellillinen
2 dl Foodinin cashewpähkinöitä
2 dl Foodinin manteleita
1 dl Foodinin pekaanipähkinöitä
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 rkl Foodinin kookosöljyä
2 kypsää banaania
3/4 dl Foodinin kookosnektaria ((tai juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia)
½ tl Foodinin vaniljajauhetta
ripaus Foodinin kardemummaa
smoothiekulhojen VALMISTUSOHJE
Pilko banaani tehosekoittimeen ja lisää kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja lisää nestettä tarvittaessa. Kaada smoothie kulhoihin, koristele granolalla sekä tuoreilla marjoilla ja nautiskele!
granolan VALMISTUSOHJE
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun. Pilko pähkinät ja mantelit pienemmiksi paloiksi joko veitsellä tai pyöräytä ne rouheeksi nopeasti tehosekoittimessa. Mittaa pähkinät, mantelit ja kaurahiutaleet isoon kulhoon ja sekoita hyvin.
Lisää tehosekoittimeen kookosöljy, banaanit, kookosnektari, vanilja ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella. Kaada banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita lastan tai ison lusikan avulla, jotta seos levittyy tasaisesti. Granolamassa saa jäädä aika kosteaksi.
Levitä granola tasaiseksi levyksi pellille. Paista 20–25 minuuttia, kunnes granola on saanut kauniin kullanruskean värin. Granolaa kannattaa kääntää pari kertaa paiston aikana, jotta se saa tasaisen värin. Anna granolan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, siitä tulee nimittäin ihanan rapeaa jäähtyneenä.
Tarjoile granola esimerkiksi smoothien ja marjojen kera ja nautiskele! Granola säilyy tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä kuukauden verran.