Raakasuklaamme ovat pitkän ajan intohimon tulos sekä osoituksemme siitä, että uskomattoman herkullista suklaata voi tehdä eettisesti ja ympäristöystävällisesi, viljelijöille ja heidän perheilleen paremman huomisen mahdollistamalla. Haluammekin kutsua sinut seuraamaan raakasuklaamme matkaa, jotta ensi kerralla raakasuklaatamme nauttiessasi tiedät, kuka on sen sinulle valmistanut ja mistä aidosti hyvää tekevät raaka-aineet tulevat.
kaikki alkaa sademetsien sydämestä
Käyttämämme Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopavut saapuvat meille Perun Amazonian sademetsien sydämestä. Kaakaomme viljelevät ja tuottavat pienet, noin 10-15 perheviljelijän yhteisöt, joiden kanssa pitkäaikainen kaakaokumppanimme tekee tiivistä yhteistyötä. Kypsyttyään kaakaopavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan yhteiselle asemalle. Kaakaon käsittely alkaa fermentoinnista, jonka myötä kaakaopavun aromit kehittyvät ja sen väri muuttuu kauniin ruskeaksi. 4. vuorokauden kohdalla kaakaopapuja leikataan puoliksi, jotta nähdään miten hyvin ne ovat fermentoituneet. Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan ja kuivauksen jälkeen kaakaopavut ovat valmiina jatkokäsittelyyn tai nautittavaksi sellaisenaan.
reilu korvaus antaa mahdollisuuden parempaan elämään
Luonnonmukaiset menetelmät, luonnolliset kompostit ja viljelijöiden kouluttaminen sekä reilu korvaus takaavat sen, että viljelijät voivat nauttia elämästään ja heidän lapsensa voivat käydä koulua. Kumppanimme paikan päällä vastaavat koulutuksen, terveydenhuollon ja muiden viljelijäyhteisöjä tukevien toimintojen toteutumisesta, näihin lukeutuu myös lasten koulunkäynti.
merirahdilla suomeen
Kaakaopavut taittavat pitkän matkan Suomeen suurissa erissä rahtilaivalla. Tuotteen ympäristövaikutuksista kuljetuksen osuus on noin 2-3% prosenttia ja pyrimme tässäkin valitsemaan kaikista ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon.
Raakasuklaan valmistus – näin se tapahtuu!
Kun kaakaopavut ovat saapunet Vaajakosken tehtaallamme, astuu valokeilaan suklaamestarimme. Raakasuklaan valmistus alkaa papujen jauhamisella perinteisissä kivimyllyissämme. Lämpötila ei valmistusprosessin aikana nouse yli 42 asteen, jolloin kaikki kaakaon hyvät ominaisuudet säilyvät tallella sinulle asti.
Suklaamassan valmistuttua sille tehdään maku- ja koostumusarvio, jonka jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Tämä tuo suklaalle sen kiiltävän ja kauniin sävyn. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Suklaalevyt jäähdytetään kylmätunnelissa ja sen jälkeen ne kääritään kauniisiin graafikkomme suunnittelemiin ja maalaamiin suklaakääreisiin. Kaakaopavun matka on tullut pisteeseen, jossa voit nauttia hyvällä omallatunnolla rakkaudella valmistettua ja Sharing Happiness -sanomamme kiteyttävää artesaanisuklaata.