LAADUKAS OLIIVIÖLJY SYNTYY AMMATTITAIDOLLA LUONTOA KUNNIOITTAEN

Laadukas oliiviöljy tekee hyvää koko keholle; sydämelle sekä ruoansulatusjärjestelmälle. Luomulaatuisen ekstra-neitsytoliiviöljymme Koroneiki-oliivit viljellään luomuviljelynä ilman torjunta-aineita ja oliivit kerätään hellävaraisesti luontoa kunnioittaen.

VALMISTUS

Oliiviöljymme valmistaa vankalla ammattitaidolla ja rakkaudella reippaasti yli 100 vuotta toiminut kreetalainen perheyritys. Tämän perinteikkään oliiviöljyvalmistajan oliivitarhat sijaitsevat 100–200 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne on istutettu monta sukupolvea sitten. 

Oliiviöljyssä käyttämämme Koroneiki-oliivit kerätään hellävaraisesti luontoa kunnioittaen. Luomuviljelyssä ei käytetä lainkaan torjunta-aineita ja oliiveista suoritetuissa analyyseissä ei löydy jäänteitä pestisideistä eli kasvitorjunta-aineista. 

Oliivit kerätään säkkeihin tai metallisiin rasioihin, eikä niitä pinota päällekkäin. Puristus tapahtuu vuorokauden sisällä keräämisestä (yleensä kuitenkin samana iltapäivänä). Matala happopitoisuus (0.3 %)  johtuu pitkälti siitä, että oliivit eivät ehdi käymään (fermentoitumaan) poimimisen jälkeen. 

Iltapäivällä juuri kerätyt, kultaisen vihreät oliivit kuljetetaan lähellä sijaitsevalle puristamolle. Oliivipuiden lehdet poistetaan ja oliivit pestään juoksevalla vedellä. Tämän jälkeen oliivit syötetään puristimeen, joka työstää oliivimassaa 35–40 minuuttia, lämpötilan pysyessä koko tuotantoprosessin ajan alle 28°C. Matalalla lämpötilalla varmistetaan öljyn maun, aromaattisuuden sekä ravinteellisten tehoaineiden säilyminen lopputuotteeseen asti.

Seuraavaksi sentrifugilla erotellaan öljy, joka säilötään ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin tankkeihin. Tankkien lämpötila on vakioitu ja tankkien sisältämä happi syrjäytetään typellä, jotta öljyn laatu säilyisi mahdollisimman korkeana, eikä hapettumista tapahtuisi säilönnän aikana. Sama prosessi tehdään öljyä pakatessa.

3–4 kuukauden säilönnän jälkeen öljyn koostumus on tasoittunut ja se pullotetaan. Lopputuloksena on intensiivisen kullahtava väri ja öljyn aromeista voi poimia mm. juuri leikatun ruohon, tomaatinlehden sekä vihreän mantelin. Öljyssä on mieto kitkeryystaso ja siinä on persoonallisen mausteisia vivahteita. 

MAKU

Viljelyn ja tuotannon lisäksi helppo tapa tunnistaa laadukas oliiviöljy on yksinkertaisesti maistaa sitä. Uusi oliiviöljymme on maultaan hienostuneen aromikas, hennon kermainen, pehmeä sekä maukkaan hedelmäinen. Korkea polyfenolipitoisuus maistuu suussa “lempeänä pippurisena potkuna”. 

Oliiviöljyssämme käytetään vain arvostettuja Koroneki-lajikkeen oliiveja, joka on erittäin korkeasti arvostettu oliivilajike (Olea Europa var. Microcarpa alba). Koroneki-oliiveja on viljelty yli 1000 vuotta ja niitä pidetäänkin oliivien “kuningattarena”. Lajikeessa on vahva aromi ja erityisen korkea polyfenolipitoisuus (396 mg / kg). Neitsytoliiviöljyn polyfenolit suojaavat veren lipidejä hapetusstressiltä, kun öljyä nautitaan päivittäisen saantisuosituksen verran 20 g (sisältää 7.9 mg polyfenoleja). 

Koroneiki-oliiveissa on myös erityisen paljon oleokantaania, joka saa aikaan pienen polttavan tuntemuksen kitalaessa. Sen on todettu joissain tutkimuksissa olevan yhteydessä terveysvaikutteisuuteen.

SERTIFIKAATIT

Oliiviöljyssä käyttämämme oliivit kasvavat arvostetulla ja erikseen sertifikoidulla alueella: POP-PGI (Protected Designation of Origin – Region PGI), PDO Messara.

Muut oliiviöljyllemme myönnetyt sertifikaatit ovat: EU-Organic – EU:n yhteinen sertifiointitaho, BioHellasAgroCert, Crete Land Of Values sekä tuotannon ja pullotuksen sertifikaatit ISO 22000: 2005 ja IFS Food at Higher Level (tuotanto ja pullotus)

SYDÄNMERKKI

Oliiviöljyllemme on myönnetty koko kansan tuntema “Parempi valinta -sydänmerkki”, joka osoittaa, että tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkkisen tuotteen valitsemalla voit helposti parantaa omaa ruokavaliotasi terveellisempään suuntaan mausta tinkimättä. Lue lisää Sydänmerkistä >> 

 

KÄYTTÖ

Oliiviöljy sopii monipuolisesti käytettäväksi sellaisenaan ruoanlaitossa, maustamisessa ja paistamisessa.

  • Käytä leivän päällä voin korvikkeena pienellä suolaripauksella höystettynä
  • Lisää sellaisenaan salaatin tai juustojen kastikkeena
  • Korvaa voi oliiviöljyllä leivonnassa
  • Mausta paistetut tai grillatut vihannekset, riisi, linssit ja kvinoa lorauksella oliiviöljyä
  • Tuunaa öljystä vinaigrette lisäämällä sekaan sitruunamehua, balsamicoa, suolaa ja pippuria sekä yrttejä kuten basilikaa, oreganoa, korianteria, chilijauhetta ja timjamia
  • Käytä oliiviöljyä vegaanisen peston pohjana. Lisää joukkoon pinjansiememiä tai manteleita, runsaasti basilikaa, hieman valkosipulia ja ripaus merisuolaa. Nappaa kahden vegaanisen peston resepti Mirka Tuovisen blogista >> 

Oliiviöljyä voit käyttää myös ihonhoidossa. Se suojaa ja ravitsee ihoa. Voit käyttää oliiviöljyä myös ihon puhdistukseen. Levitä puhtaalle, pyyhekuivalle iholle, jolloin öljy muodostaa iholle kosteutta sitovan öljymäisen kalvon. 

LAADUKKAAT MAUSTEKASTIKKEET

Kreetalainen luomulaatuinen extraneitsytoliiviöljy on osa uutta maustekastikevalikoimaamme. Tutustu myös perinteiseen italialaiseen Gourmet Balsamicoon sekä trendikkääseen fermentoimalla valmistettuun Kookosamino-kastikkeeseen.

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.