Foodin piparkakkumausteella, kanelilla ja kardemummalla maustetut mehevät piparkakkupatukat kuorrutetaan paksulla kerroksella Foodin Herkkuisaa.
TARVITSET
100 g Foodin taateleita
100 g (n.1,5 dl) Foodin kookossokeria
100 g (n. 1 dl) Foodin neitsytkookosöljyä
2 tl Foodin piparkakkumaustetta
1 tl Foodin Ceyloninkanelia
1 tl Foodin kardemummaa
120 g (2 dl) Foodin vaaleaa riisijauhoa
80 g (2 dl) Foodin mantelijauhoja
½ tl ruokasoodaa
hieman reilu ¼ tl suolaa
30 g (n. 2 rkl) Foodin vaaleaa tahinia tai cashewtahnaa
1 purkki hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisaa
valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
Keitä hiljalleen (n. 5-10 minuuttia) pienellä lämmöllä kattilassa pehmeäksi taatelit, kookossokeri, öljy ja mausteet. Murskaa taateleita pienemmäksi samalla, kun sekoittelet seosta. Taateleiden tulisi olla aivan pieninä paloina taikinassa tai lähes kokonaan pehmenneinä seokseen. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kun seos on jäähtynyt, kaada se kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan vielä 2 rkl tahinia tai cashewtahnaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia.
Anna jäähtyä kokonaan ja levitä Herkkuisaa koko purkki päälle. Anna jähmettyä kylmässä, leikkaa paloiksi ja nauti! Säilytä paloja jääkaapissa.