Klassisen parsapiirakan pohja leivotaan tällä kertaa mantelijauhoista ja seesaminsiemenistä. Kermaisen herkullinen täyte ja tuoreet parsat lisätään esipaistamisen jälkeen. Suolainen piirakka on kevään ja kesän juhlakattausten kestosuosikki!

AINEKSET

Pohja:

4 dl Foodin mantelijauhoa

1 dl Foodin seesaminsiemeniä

1 rkl Foodin psylliumjauhetta

1 tl Foodin hienoa merisuolaa

1 kananmuna

50 g Foodin gheeta

Täyte:

1 keltainen sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl Foodin oliiviöljyä

4 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

1 dl crème fraîchea

2 dl raastettua juustoa

1 rkl Foodin Provencen yrtit-maustesekoitusta

Foodin suolaa ja pippuria

400 g parsaa

Tuoretta timjamia

VALMISTUS

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Sekoita kulhossa kuullotetut sipulit ja valkosipulit, kananmunat, kuohukerma, crème fraîche, raastettu juusto, yrttisekoitus, suola ja pippuri. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele parsat täytteen pinnalle. Paista uunissa 25–35 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

(3) 2,80 
(1) 2,79 

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, Luomu 350g

(5) 9,95 
(1) 3,59 

Jauhot & kuidut

Psylliumjauhe, Luomu 150g

(3) 6,49 
(12) 14,95 
(7) 12,95 
(4) 2,39 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista