Klassisen parsapiirakan pohja leivotaan tällä kertaa mantelijauhoista ja seesaminsiemenistä. Kermaisen herkullinen täyte ja tuoreet parsat lisätään esipaistamisen jälkeen. Suolainen piirakka on kevään ja kesän juhlakattausten kestosuosikki!
AINEKSET
Pohja:
4 dl Foodin mantelijauhoa
1 rkl Foodin psylliumjauhetta
1 kananmuna
50 g Foodin gheeta
Täyte:
1 keltainen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl Foodin oliiviöljyä
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 dl crème fraîchea
2 dl raastettua juustoa
1 rkl Foodin Provencen yrtit-maustesekoitusta
400 g parsaa
Tuoretta timjamia
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuullota oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Sekoita kulhossa kuullotetut sipulit ja valkosipulit, kananmunat, kuohukerma, crème fraîche, raastettu juusto, yrttisekoitus, suola ja pippuri. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele parsat täytteen pinnalle. Paista uunissa 25–35 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

