Ihastuttavan minttuinen jälkiruoka valmistuu kätevästi ilman uunia. Tämä jälkiruoka on sopivasti minttuinen ja suklainen ihanalla pähkinä-taatelipohjalla.
Voit valmistaa minttusuklaapalat jo edellisenä päivänä ja koristella ne raakasuklaapaloilla juuri ennen tarjoilua.
AINESOSAT
Pohja:
2 dl (120 g) Foodinin cashewpähkinöitä
~2 dl (170 g) 8 kpl Foodinin medjooltaateleita, kivettöminä
1 dl (45 g) Foodinin mantelijauhoja
2 rkl Foodinin kaakaojauhetta
¼ tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
0,75 dl (60 g) sulatettua Foodinin kookosmannaa
Suklaakerros:
250 g Foodinin Herkkuisa luomu hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
40 g Foodinin piparminttu raakasuklaata
Minttukerros:
1,25 dl (100 g) sulatettua Foodinin kookosmannaa
0,5 dl Foodinin agavesiirappia
2 tl Foodinin kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, pehmeää tai nestemäiseksi sulatettua
½ – 1 tl piparminttu-uutetta
1/8 tl Foodinin spirulinajauhetta
Koristeeksi:
Foodinin piparminttu raakasuklaata
VALMISTUSOHJE
Vuoraa 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
Blendaa kaikki pohjan ainekset yhteen tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulho-osalla. Taikina on valmista, kun se on tiivistä, ja sitä voi muotoilla. Pohjaan saa kuitenkin jäädä pähkinärouhetta.
Painele taikina vuokaan ja valmistele suklaakerros.
Sulata vesihauteessa Herkkuisa sekä raakasuklaa sileäksi suklaaseokseksi. Kaada suklaaseos pohjan päälle ja laita pakastimeen n. 15 minuutiksi tai kunnes suklaakerros on kunnolla jähmettynyt.
Sekoita kaikki minttukerroksen ainekset yhteen kulhossa. Seoksesta tulee kiinteää ja helposti muotoiltavaa. Jos seos jähmettyy liikaa, anna sen notkistua hieman vesihauteessa.
Painele minttukerros jähmettyneen suklaakerroksen päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Leikkaa paloiksi ja koristele piparminttu raakasuklaalla.
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME
KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME
Gluteenittomat omena-chiapannukakut
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME KOKEILE MUITA CHIA-RESEPTEJÄMME
syys
Lohicurry kookosmaidolla
Lohicurry kookosmaidolla on helposti ja nopeasti valmistuva mausteinen herkkuruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin....
huhti