Kvinoasalatti pinaattipestolla ja Foodin kikherneillä on kätevä lounassalaatti mukaan otettavaksi. Voit valmistaa salaattiaineksista myös kauniin kulhoruoan. Valitse kvinoan, kikherneiden ja peston kaveriksi lempikasviksiasi ja muita lisukkeita. Salaattiin sopivat upeasti esimerkiksi tomaatit, artisokansydämet, oliivit, herneet, pinaatinlehdet ja basilika.
AINESOSAT
neljälle
2 dl Foodinin kikherneitä
2 dl Foodinin kvinoaa
Pinaattipesto
30 g babypinaattia
10 g basilikaa
0,5 dl (20 g) Foodinin kuorittuja hampunsiemeniä
0,5 dl (25 g) Foodinin auringonkukansiemeniä
0,5 dl (20 g) Foodinin kurpitsansiemeniä
0,5 dl Foodinin ravintohiivahiutaleita
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
1/8 tl Foodinin mustapippuria
1 dl Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä
Salaatin aineksia, esimerkiksi: tomaatteja, oliiveja, artisokansydämiä, herneitä, pinaatinlehtiä, basilikaa
Liota Foodin kikherneitä yön yli vedessä. Huuhtele ja keitä noin tunti tai kunnes kikherneet ovat pehmeitä sisältä. Huuhtele Foodin kvinoa ja keitä ohjeen mukaan n. 20-25 minuuttia. Kvinoa kannattaa keittää suolan tai kasvisliemikuution kanssa, jotta saat siihen enemmän makua.
Blendaa peston ainekset yhteen.
Sekoita jäähtyneen kvinoan joukkoon keitettyjä kikherneitä ja pestoa haluamasi määrä. Kokoa salaattikulhoon tai purkkiin kvinoa-kikherne-pestosekoitusta, lempikasviksiasi ja muita lisukkeita esimerkiksi tomaattia, baby pinaatin lehtiä, basilikaa, oliiveja, artisokansydämiä ja herneitä.
Vinkki: Pinaattipesto sopii hienosti myös pizzan päälle! Pizzan päälle voit hyvin käyttää myös kaikkia salaatin aineksia.