Vegaaninen ja gluteeniton kvinoapizza on hämmästyttävän helppotekoinen pizza, jonka päälle levitetään itsetehtyä ravitsevaa ja maukkasta pinaattipestoa. Pizzapohja syntyy lähes pelkästään Foodin kvinoasta, josta liotettuna tulee sopivan pehmeää blendattavaksi. Liotettu ja huuhdeltu kvinoa sekoitetaan tehosekoittimella sileäksi taikinaksi ja paistetaan öljytyllä leivinpaperilla ohueksi rapeaksi lätyksi. Pohjan päälle kasataan lempitäytteitä ja paistetaan vielä hetki – sitten on herkkupizza valmis nautittavaksi!
AINESOSAT
1 pizza
Pizzataikina
2 dl Foodinin kvinoaa
0,5 dl vettä
1 rkl Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä
1 tl Foodinin jauhettua kurkumaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl Foodinin hienoa Himalajan suolaa
1/8 tl Foodinin jauhettua mustapippuria
Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä leivinpaperin öljyämiseen
Pinaattipesto
30 g babypinaattia
10 g basilikaa
0,5 dl (20 g) Foodinin kuorittuja hampunsiemeniä
0,5 dl (25 g) Foodinin auringonkukansiemeniä
0,5 dl (20 g ) Foodinin kurpitsansiemeniä
0,5 dl Foodinin ravintohiivahiutaleita
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
1/8 tl Foodinin mustapippuria
1 dl Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä
Pizzan päälle
pinaattipestoa, tomaatteja, oliiveja, artisokansydämiä, herneitä ja tuoretta basilikaa
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä ohut kerros oliiviöljyä leivinpaperille.
Liota kvinoaa vedessä kulhossa yön yli. Seuraavana päivänä huuhtele ja valuta kvinoa hyvin ja blendaa se veden, oliiviöljyn, kurkuman, leivinjauheen, suolan ja mustapippurin kanssa sileäksi.
Levitä pizzataikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle ja paista uunissa 15 minuuttia. Blendaa sillä välin kaikki peston ainekset yhteen.
Käännä pizzapohja ja levitä päälle pestoa. Lisää myös muita täytteitä, kuten ohueksi siivutettua tomaattia, oliiveja ja artisokansydämiä. Paista pizzaa uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullanruskeat ja rapeat.
Tarjoile pizza esimerkiksi tuoreen basilikan ja herneiden kanssa.
Vinkki: Pinaattipesto sopii hienosti myös keitetyn kvinoan kaveriksi ruokaisaan salaattiin!