Chocolate Chip Cookies on klassikkoherkku ja takuuvarma läheisten hurmaaja. Näissä gluteenittomissa kekseissä on ihanan rapeat reunat ja juuri sopivan pehmeä sisus. Kekseihin saa hauskaa vaihtelua testaamalla niissä eri makuisia raakasuklaita. Kokeile vaikka tummaa minttusuklaata tai kermaista maitosuklaata ja löydä oma suosikkisi! Kekseistä saa tehtyä helposti vegaanisen version.
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
gluteeniton, maidoton
10–12 isoa keksiä
AINESOSAT
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl Foodinin tummaa riisijauhoa
3 rkl Foodinin kookossokeria
½ tl Foodinin suolaa
½ tl ruokasoodaa
¼ tl leivinjauhetta
1 kananmuna (tai 1 rkl pellavarouhetta + 3 rkl vettä*)
¾ dl Foodinin kookosnektaria (tai juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia)
1 dl sulaa Foodinin kookosöljyä
120 g Foodinin raakasuklaata
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa isoon kulhoon jauhot, kookossokeri, suola, ruokasooda, leivinjauhe sekä vaniljajauhe ja sekoita huolellisesti.
Annostele toiseen kulhoon kananmuna, kookosnektari sekä sula kookosöljy ja sekoita. Yhdistä raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pilko suklaa rouheeksi ja lisää suurin osa suklaasta taikinaan. Säästä muutama isompi pala keksien päälle. Taikina saa olla kosteaa ja hieman irtonaista.
Nosta taikinasta lusikan avulla 10–12 palloa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paina kevyesti keksin muotoon. Lisää pari suklaapalaa keksin päälle. Paista noin 11–13 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kevyen kullanruskean värin. Keksit tuntuvat uunista ottaessa pehmeiltä, mutta ne kovettuvat jäähtyessään. Anna keksien jäähtyä rauhassa 15 minuuttia ennen kuin siirrät niitä., sillä lämpiminä ne hajoavat helposti. Viimeistele halutessasi ripauksella suolahiutaleita.
Tarjoa ja nauti! Valmiit keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viiden päivän ajan.
*Jos haluat tehdä kekseistä vegaanisen version, voit korvata kananmuna ”pellavansiemenmunalla”. Sekoita 1 rkl pellavarouhetta ja 3 rkl vettä ja anna seoksen turvota 10 minuutin ajan. Käytä seosta kananmunan tapaan.