Kesäkurpitsa sopii raastettuna mainiosti lettuihin, jotka pysyvät hyvin kasassa Foodin kikhernejauhojen ansiosta. Foodin kikhernejauhot tuovat lettuihin myös ravitsevuutta ja makua yhdessä ravintohiivahiutaleiden ja mausteiden kanssa. Suolaisten lettujen kanssa nautitaan maukasta jogurttidippiä. 

ainesosat

10-12 lettua

Jogurttidippi
2 dl maidotonta maustamatonta jogurttia
½ rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin Provencen yrtit
1 tl Dijon sinappi
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa

Letut

1 kesäkurpitsa (350 g raastettua kesäkurpitsaa)
1 tuore punasipuli varsineen tai kevätsipuli
2,5 dl Foodin kikhernejauhoja
2 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
1 rkl Foodin sitruunamehua
vähän vajaa 1 tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
¼ tl Foodin mustapippuria
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

ohje 

Sekoita jogurttidipin ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa sillä välin, kun paistat letut. 

Raasta kesäkurpitsa raastimen suurimmalla reiällä. Pilko punasipuli varsineen pieneksi. 

Sekoita kulhossa raastettu kesäkurpitsa, pilkottu sipuli, jauho, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri.  

Lämmitä reilusti oliiviöljyä non-stick pannulla. Ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja levitä tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes letut ruskistuvat kunnolla. Toista, kunnes kaikki letut on paistettu.  

Tarjoile letut jogurttidipin ja salaatin kera. 

Huom: Paistopäivänä letut ovat pehmeitä ja meheviä. Jos säilytät lettuja yön yli jääkaapissa, niistä tulee tiiviimpiä ja maustuneempia. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
2,99 
3,95 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
1,89 

Jauhot & kuidut

Kikhernejauho, luomu 350g

2,49 
Lisää ostoskoriin

Erikoisjauhot ja -lisäkkeet

Ravintohiivahiutale + B12, 100g

5,95 
Lisää ostoskoriin
9,95 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatavuusilmoitus Lähetämme sinulle sähköpostia heti, kun tuotetta on jälleen saatavilla.