Tarjoile värikkäitä kasviksia pähkinöistä ja siemenistä tehdyssä mullassa! Dippaa kasvikset Provencen yrteillä maustettuun jogurttidippiin, pyörittele vielä ”mullassa” ja nauti rouskuvasta ja mausteisesta alkupalasta.
AINESOSAT
Runsaasti erilaisia kasviksia kuten selleriä, retiisejä, parsakaalia, porkkanoita, paprikoita.
Jogurttidippi
2 dl maustamatonta kookosjogurttia
½ rkl Foodinin sitruunamehua
1 tl Foodinin Provencen yrttejä
½ tl Dijon sinappia
¼ tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna tekeytyä jääkaapissa.
Pähkinä ”multa”
2 dl Foodinin pähkinöitä esim. pekaanipähkinöitä ja manteleita
1 rkl oliiviöljyä
1 dl Foodinin kurpitsansiemeniä
0,5 dl Foodinin mustia seesaminsiemeniä
1 tl Foodinin juustokuminaa
¼ tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
1 tl Foodinin sitruunamehua
VALMISTUSOHJE
Hienonna pähkinät ja mantelit muruksi. Voit myös murskata pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa. Lämmitä pannulla oliiviöljy ja lisää pähkinä-mantelimuru, kurpitsansiemenet ja mustat seesaminsiemenet. Paahda parin minuutin ajan keskilämmöllä. Lisää juustokumina ja suola ja jatka paahtamista vielä hetken aikaa. Ota pannu pois levyltä ja sekoita vielä joukkoon sitruunamehu. Anna pähkinä ” mullan” jäähtyä pannulla.
Kasvikset ”mullassa”
Huuhdo ja pilko kasvikset sopivan kokoisiksi.
Lusikoi pähkinämultaa pieniin laseihin ja upota kasviksia ”multaan”. Tarjoile kasvikset jogurttidipin kanssa. Kasvikset voi ensin dipata jogurttidippiin, sen jälkeen niitä voi pyöritellä ”mullassa”, jotta mausteinen muru tarttuu kasvikseen.