GLUTEENITTOMAT JAUHOT JA KUIDUT LEIVONTAAN JA RUOANLAITTOON

Foodinin gluteenittomat jauhot ja kuidut ovat erinomainen vaihtoehto leivontaan ja ruoanlaittoon. Jauhojen erilaisilla yhdistelmillä valmistat helposti makeita kakkuja ja leivonnaisia. Jauhoja voi hyödyntää myös esimerkiksi suolaisten ruokien ja kastikkeiden suurustamiseen.

Eri jauhotyyppien ominaismaut mahdollistavat monipuolisen käytön niin makeiden kuin suolaistenkin leivonnaisten käytössä. Sekoittelemalla ja luomalla omia jauhoseoksia voit leikitellä eri makuelämyksien ja koostumuksien kanssa – kvinoajauhossa on aavistus pähkinäisyyttä, kookosjauho on hieman perinteisiä jauhoja makeampaa, ja proteiinirikkaasta lupiinijauhosta saat sitkoa ja suurustusta leivonnaisiin ja keittoihin.

Gluteenittomat jauhot ja kuidut tekevät leivonnasta yhä helpompaa ja vaivattomampaa reseptivalikoiman lisääntyessä ja monipuolistuessa. Kokeile vaikkapa näitä herkkureseptejä:

6 x helppo aamupala, Maiju Riskala >>

Amaranttipuuro, Mirka Tuovinen >>

Kvinoahiutalepuuro, Mirka Tuovinen >>

Kikherneletut, Mirka Tuovinen >>

Gluteeniton ja maidoton pizzapohja. Mirka Tuovinen >>

Terveellinen mysli, Elina Ada Sofia >>

Suklaakakku ja kvinoasalaatti, Tuulia Talvio >>

Suolaiset muffinssit, TFW Helsinki >>

Raparperipiirakka, Claudia Relander >>

INSPIROIDU LEIVONNASTA RESEPTIKIRJASTOSSAMME