Uunigranola 

Uunissa paahdettava granola on täyttävä ja rouskuva aamu- tai välipala, joka maistuu kasvipohjaisen maidon kanssa tai smoothien, jogurtin tai Foodin Chia Goodin päällä!  

Voit laittaa uunigranolaan mitä tahansa pähkinöitä ja siemeniä Foodinin valikoimasta. Esimerkiksi cashew- ja pekaanipähkinät, mantelit, kurpitsan- ja auringonkukansiemenet sopivat granolaan mainiosti. 

Granolan makeuttajana toimivat kinuskisen makeat Foodinin medjool taatelit, jotka yhdessä Foodin manteli- tai cashewtahnan ja neitsykookosöljyn kanssa muodostavat granolan herkullisen koossapitävän massan. 

Tämä massa sekoitetaan yhdessä pilkottujen pähkinöiden ja siementen kanssa ja levitetään tasaisesti leivinpaperille. Granolaa paahdetaan uunissa melko matalassa lämpötilassa, jotta se ei pääse palamaan. Lisäksi granolaa kannattaa käännellä paiston aikana, jottei se tummu liikaa. 

Uunista tullessaan granola on vielä pehmeää, mutta pellillä jäähtyessään se muuttuu täydellisen rapeaksi.  

Pannugranola 

Uunigranolan tekeminen vie eri vaiheineen noin tunnin. Jos haluat granolaa nopeammin, kannattaa paahtaa se pannulla. Pannugranolasta tulee yhtä rapeaa kuin uunigranolasta, jos sen malttaa antaa jäähtyä pannulla. 

Perusainekset ovat samat kuin uunigranolassa: pähkinöitä, siemeniä sekä neitsytkookosöljyä. Pannugranolaan on helppo käyttää esimerkiksi Foodin pähkinäsekoitusta, josta löytyy granolaan sopivia pähkinöitä, kuten cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä sekä manteleita.  

Makeuttana pannugranolassa toimii loraus Foodin kookosnektaria, joka yhdessä kookosöljyn kanssa muodostaa ihanan rapsakoita granolan paloja. Paahda aineksia pannulla viitisen minuuttia, anna jäähtyä ja nauti! 

Pannugranolan resepti 

1 pussi (120 g) Foodin pähkinäsekoitusta
noin 1 dl (50 g) Foodin auringonkukansiemeniä 
3 rkl Foodin kookosnektaria  
2 rkl Foodin neitsytkookosöljyä 
1/4 tl Foodin hienoa Himalajan suolaa 
½ tl Foodin Ceylonin kanelia  
½ tl Foodin jauhettua kardemummaa 

Pilko pähkinät pieneksi. Paahda niitä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan auringonkukansiementen, kookosnektarin ja neitsytkookosöljyn kanssa koko ajan sekoitellen. Lisää mausteet, pienennä lämpötilaa ja jatka sekoittelua vielä minuutin verran. Ota pannu pois lämmöltä ja anna granolan jäähtyä rapeaksi, noin puolisen tuntia, tai nauti heti Foodin Chia Goodin kanssa. 

Granolan tuunaus 

Perusgranolaan riittää ripaus mausteita esimerkiksi kardemummaa ja kanelia. Voit myös tuunata granolaa Foodinin herkuilla!  

Testaa esimerkiksi Foodinin kuivatuilla mangoilla höystettyä mangogranolaa, joka sopii täydellisesti mangonmakuisen Chia Goodin kanssa. Mangonpalat ovat kuin pieniä sitkeitä karkkeja granolan seassa.  

Tai kokeile täyteläistä suklaagranolaa, johon on pilkottu Foodinin raakasuklaata. Foodinin valikoimasta löydät upean valikoiman erimakuisia granolan sekaan sopivia suklaita. Suklaagranola ja uutuus kaakao Chia Good ovat täydellinen pari! 

Granolasta saat kätevästi tehtyä myös jälkiruoaksikin kelpaavia herkkuja. Lisää granolaan mantelijauhoja, mantelivoita, neitsytkookosöljyä ja kookosnektaria ja surauta ainekset tehosekoittimella massaksi. Painele massa kuppikakkumuotteihin ja jäähdytä hetken aikaa pakastimessa. Täytä granolakupit esimerkiksi Foodin Chia Goodilla ja marjoilla. Ihanaa arjen herkuttelua! 

Poimi raaka-aineet suoraan verkkokaupastamme

Kaikki tuotteet

Chia Good Kaakao 145g

Lue lisää

Kaikki tuotteet

Chia Good Mango 145g

Lue lisää
1,89 
Lisää ostoskoriin
5,95 
Lisää ostoskoriin

Kaikki tuotteet

Mango, luomu 80g

3,19 
Lisää ostoskoriin
2,95 
Lisää ostoskoriin
-30%
2,95 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista