Foodin gluteeniton hirssi käy riisin ja kvinoan tapaan ravitsevasta proteiinipitoisesta lisukkeesta minkä tahansa ruoan kanssa. Hirssistä saat keitettyä myös mitä pehmeintä puuroa aamuksi, varsinkin, kun osan vedestä korvaa Foodinin kookosmaidolla. Anna lämpimän puuron helliä vatsaasi ja ravita niin kehoa kuin mieltäsi heti aamusta! 

Hirssipuuro kannattaa hauduttaa hitaasti ja hellästi, jotta puurosta tulee samettista. Lopuksi joukkoon lisätään vielä kookosmaitoa, jotta puuro pehmenee entisestään. Puuron voit maustaa esimerkiksi Foodinin kardemummalla tai vaniljalla.  

Puurosta saa tasapainoisen aamupalan, kun puuron sekaan ja päälle lisää siemeniä, pähkinöitä, kookoshiutaleita, pähkinätahnoja tai marjoja. Todellisen herkkupuuron saat lisäämällä Herkkuisaa tai pari palaa Foodinin raakasuklaata puuron päälle. 

Katso täältä pehmeän hirssipuuron resepti. 

Maistuisiko kerrospuuro tai smoothie?

Keitä hirssipuuroa suuri kattilallinen, jotta sitä varmasti jää yli. Voit nimittäin hyödyntää puuronjämiä herkullisella tavalla joko kylmään kerrospuuroon tai smoothieen. 

Säilytä ylijäänyt puuro tiiviissä astiassa jääkaapissa. Seuraavana päivänä voit notkistaa sitä vielä kookosmaidolla tai kevyemmällä kasvipohjaisella juomalla ja kerrostaa sen yhdessä marjahillon ja Foodinin pähkinätahnan kanssa tarjoiluastiaan.  

Tyhjistä Foodinin pähkinävoi- tai kookosöljypurkeista saat muuten kätevän mukaan otettavan lasirasian kerrospuuroa varten. 

Hillo-pähkinävoi kerrospuuro 

1 annos 

noin 1,5 dl jääkaappikylmää hirssipuuroa
noin 1-2 rkl kasvipohjaista juomaa puuron notkistamiseen, tarvittaessa
2 rkl marjahilloa
2 rkl Foodinin pähkinätahnaa 

Kerrosta lasipurkkiin puuroa, hilloa ja pähkinätahnaa maun mukaan. Tämä puuro on helppo ottaa mukaan evääksi. 

Hirssikerrospuuro

Ravitseva herkkusmoothie 

Jos mielesi tekee täyteläistä juotavaa, voit käyttää ylijäänyttä hirssipuuroa myös smoothieen. Juoman pohjana voit käyttää samoja aineksia kuin kerrospuurossakin, tai voit lisätä hirssiä lempismoothiesi joukkoon ja testata, miten täyteläiseksi se muuttuu.  

1-2 annosta 

noin 1,5 dl jääkaappikylmää hirssipuuroa
2 rkl marjahilloa
2 rkl pähkinävoita
noin 2 dl pakastemarjoja, esimerkiksi puolukoita, vadelmia tai mansikoita
noin 1 dl kasvipohjaista juomaa  

Blendaa kaikki smoothien ainekset sileäksi tehosekoittimella. Lisää nestettä, jos haluat smoothiesta juoksevampaa. Nauti kylmänä. Kuvan ihanan pinkki smoothie saa värinsä pakastepuolukoista.

Tutustu valikoimamme lisukkeisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tule mukaan kehittämään toimintaamme!
Sulje ja siirry ostoksille
100% kotimainen verkkokauppa