Monelle meistä arki on iloinen asia ja tuo takaisin normaalin elämän vuorokausirytmin, ravitsemuksen sekä liikunnan. Toisille pimeä vuodenaika saattaa aiheuttaa väsymystä, uupumusta ja energian katoa. Mitkä ovat arjen jaksamisen peruspilarit, ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota?

LAADUKAS JA MONIPUOLINEN RAVINTO

Ravinto on yksi jaksamisen peruspilareista ja sen avulla voit helposti säädellä energiatasojasi ja jaksamista.  Pienellä suunnittelulla ja ennen kaikkea rutiineilla luot hyvän pohjan jaksamiselle. Näin autat pidemmän vapaan aikana latautuneita akkuja jaksamaan entistä pidempään! Kun flunssa tai muut stressin oireet alkavat nostella päätään, auttaa hyvä arjen hallinta selviämään näistä kehon stressitilanteista paremmin. Huolehdithan siis riittävästä ravinnosta!

RASVAT

Rasvat ovat tärkeä osa jokapäiväistä ruokavaliotamme.

Suosittelemme panostamaan kylmäpuristettuihin öljyihin ja rasvoihin. Näitä ovat mm.: kookosöljy, ghee, hamppuöljy, kapryylihappo ja MCT-öljy. Foodinin valikoimasta löydät laadukkaan valikoiman kylmäpuristettuja öljyjä, jotka ovat aromikkaita ja helppokäyttöisiä. Tutustu tuotteisiin tästä >>

PROTEIINIT

Foodinin valikoimasta löydät laajan valikoiman proteiinijauheita, jotka ovat helppo ja vaivaton tapa lisätä ja tukea päivittäistä proteiininsaantia. Valikoimastamme löydät vatsaystävällisen heraproteiinin ja valikoiman eri kasviproteiinin lähteitä: herne-, riisi- ja hamppuproteiinit sekä Super Vege -kasviproteiinisekoitusjauheen. Tutustu tästä lisää tuotteiisiin >>

HIILIHYDRAATIT

Hiilihydraatit eli hiilarit jakavat mielipiteitä. Ne ovat kuitenkin tärkeä osa täysipainoista ruokavaliota ja toimivat kehomme energian lähteenä. 

Hiilihydraattien valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota laatuun. Ns. nopeat hiilihydraatit sisältävät paljon sokereita ja tärkkelystä ja antavat keholle nopeasti energiaa. Hitaita hiilihydraatteja ovat kuidut, jotka imeytyvät hitaasti ja pitävät kehon kylläisenä pidempään. Aterian lisukkeeksi sopivat esimerkiksi gluteenittomat proteiini- ja kuitupitoiset kvinoa ja amarantti, joista voit valmistaa kätevästi myös puuron.  Leivontaan sopivat mm. kuitupitoiset jauhot, kuten tattari- tai lupiinijauhot.

 

VÄLIPALALLA ON VÄLIÄ

Välipalat ovat vähintään yhtä tärkeässä roolissa kuin pääateriat! Näppärät ja yksinkertaiset välipalat ovat myös kiireisten aikataulujen ja muuttuvien tilanteiden pelastus. Nappaa laukkuusi mukaan säilyviä snäkkejä, kuten pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Löydät valikoimastamme joka makuun maistuvia Granola- tai Kollageeniproteiinipatukan sekä aktivoidut Trail Mixit.

 Välipaloihin voit tutustua lisää täällä >>

HUOMIOITHAN RAVINNON LISÄKSI MYÖS NÄMÄ TÄRKEÄT HYVINVOINNIN OSA-ALUEET:

LIIKUNTA MIELTYMYSTESI MUKAAN

Lyhytkin aika reipasta ja mieluisaa liikuntaa päivässä edistää hyvinvointia. Nouse kerran tunnissa koneen/työpisteen ääreltä ja ravistele jalat ja hartiat, valitse rappuset hissin sijaan, kävele aina kun voit, tee pieni liikepatteri samalla kun katsot telkkaria ja nauti ulkoilmasta niin paljon kun mahdollista!

PALAUTUMINEN JOOGAN, MEDITAATION TAI HENGITYSHARJOITUSTEN MUODOSSA

Jo muutaman minuutin virkistävät hengähdyshetket työpäivän keskellä auttavat ajatusta virkistymään. Riittää, että otat hetken etäisyyttä ja nollaat mielen esimerkiksi hengittelemällä  tai vaikkapa syömällä välipalan tai juomalla lasin vettä – tietoisesti ja läsnäolevasti. Ota oma hetki myös työpäivän päätteeksi ennen kotiaskareisiin siirtymistä. 

UNI JA LEPO

Unen merkitystä terveyden edistäjänä on vaikea olla korostamatta. Etsi itsellesi sopiva unirytmi ja pidä siitä kiinni <3 Jos kärsit unen haasteista, selvitä sen mahdollinen aiheuttaja ja laita asia kuntoon. Sopivankokoinen iltapala sekä rutiininomainen laskeutuminen lepoon läsnäolevien ja rauhoittavien (yin-jooga-, meditaatio-, hengitys- tai kiitollisuus-) harjoituksen kera, ilman puhelinta tai muita ärsykkeitä toimivat monella.

Lue haastattelu: Miten huolehdit jaksamisestasi Nooralotta Neziri? Näin rakennat hyvän aamupalan Näin tuet proteiinin saantiasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista