Monipuolinen, terveellinen ruokavalio auttaa turvaamaan riittävän proteiinin saannin, mutta joissain tapauksissa lisäproteiinin saannista on hyötyä. Valikoimastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita proteiinivalmisteita: vatsaystävällisen suomalaisen heraproteiinin, erilaisia luomulaatuisia kasviproteiinin lähteitä sekä Suomen ensimmäisen niittyheraproteiinin, joka on valmistettu ruoholla ruokittujen lehmien maidosta. Kokosimme parhaat vinkit tukemaan proteiinin saantia – millainen on sinun proteiinien tarpeesi?

PROTEIINIEN TARVE

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat erityisen tärkeitä kehon rakennus- ja suoja-aineita. Niitä tarvitaan mm. lihasten, luuston, jänteiden, ihon, hormonien ja entsyymien rakennusaineeksi. Tämän lisäksi proteiinit toimivat elimistön immuunipuolustuksessa ja saavat olon tuntumaan kylläiseltä pitkään. 

Proteiinin saanti on tärkeää erityisesti fyysistä suorituskykyä kasvattavan harjoittelun sekä lihasmassan kasvun ja säilyttämisen tukena. Myös painoaan tarkkaileville sekä ikääntyvälle riittävästä proteiinien saannista on hyötyä.  Proteiinien tarve on kuitenkin yksilöllistä ja riippuu monesta asiasta, kuten sukupuolesta ja iästä, fyysisestä aktiivisuudesta, harjoittelun intensiteetistä, kestosta sekä tavoitteista. Fyysisen harjoittelun jälkeen proteiiniaineenvaihdunta on korkeampaa jopa muutaman vuorokauden ajan, joten silloin proteiineja tarvitaan erityisesti.

Proteiinit koostuvat aminohapoista, joita kaikkia elimistö ei pysty itse tuottamaan. Tämän vuoksi ne on saatava ravinnosta. Monipuolinen, terveellinen ruokavalio auttaa turvaamaan riittävän proteiinin saannin, mutta joissain tapauksissa (mm. aktiivisessa arjessa, painoa pudottaessa, urheillessa) lisäproteiinin saannista on hyötyä.

ERILAISET PROTEIINIT

Proteiinit eroavat toisistaan mm. aminohappokoostumukseltaan, minkä vuoksi esimerkiksi kaikki kasviproteiinit sellaisinaan eivät sisällä kaikkia kehollemme välttämättömiä aminohappoja. Nykyään myös kasviperäistä ruokavaliota noudattavan on helppoa saada välttämättömät aminohapot kasaan monipuolisuutta noudattaen.

Tue proteiinin saantiasi yhdistelemällä ruokavalioosi erilaisia kasviproteiineja, jotka täydentävät toistensa aminohappokoostumusta. Eläinkunnan tuotteiden lisäksi hyviä proteiininlähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, siemenet,  viljat, herneet ja pavut. 

Tähän samaan haasteeseen olemme kiinnittäneet erityistä huomiota suunnittellessamme myös proteiinijauheitamme. Supervege-kasviproteiinisekoituksessa on ihanteellinen aminohappokoostumus, joten se on loistava proteiinilisä etenkin kasvisruokavaliota noudattavalle.

 

PROTEIINIJAUHEET PROTEIININ SAANNIN TUKENA

Proteiinijauheet ovat helppo, vaivaton ja maistuva tapa lisätä päivittäistä proteiinin saantia. Valikoimastamme löydät vatsaystävällisen heraproteiinin, laadukkaan valikoiman erilaisia luomulaatuisia kasviproteiinin lähteitä sekä Suomen ensimmäisen niittyheraproteiinin, joka on valmistettu ruoholla ruokittujen lehmien maidosta.

KOTIMAINEN HERAPROTEIINI

Pohjois-Suomesta kotoisin oleva laadukas ultrasuodatettu ja instantoitu heraproteiinikonsentraatti sisältää kehollemme optimaalisen aminohappokoostumuksen. Korkeat haaraketjuisten aminohappojen (BCAA) ja glutamiinihapon pitoisuudet tukevat lihasten kehittymistä. Proteiinista on pilkottu kaseiini ja laktoosi, joten se sopii hyvin myös herkkävatsaisille. Suosittua heraproteiinia kehutaankin sekä makunsa, koostumuksensa että vatsaystävällisyytensä vuoksi.

Heraproteiinilla on monille mieluisa kuohkeuttava vaikutus, ja se tuokin ihanaa kuohkeutta ja kermaisuutta smoothieisiin ja puuroihin. 

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää heraproteiineistamme >>

LUOMU NIITTYHERAPROTEIINI

Luomulaatuinen grassfed-heraproteiinikonsentraatti on erinomainen proteiinilisä päivittäisen proteiinitarpeen saavuttamiseksi. Optimaalinen aminohappokoostumus sekä korkeat haaraketjuisten aminohappojen (BCAA) ja glutamiinihapon pitoisuudet tukevat lihasten kehittymistä. Niittyheraproteiinimme on valmistettu korkealuokkaisesta ruoholla ruokittujen lehmien maidosta eikä se sisällä lainkaan kaseiinia. Proteiinin valmistuksessa käytetty maito tuotetaan pienissä maito-osuuskunnissa, joissa on enintään 20 lehmää, jolloin lehmät saavat enemmän hoivaa ja huomiota. Proteiinijauhe on valmistettu matalassa lämpötilassa, jolloin vältetään proteiinin denaturoituminen. Valitsimme niittyheraamme saksalaisen maidon sen puhtauden, laadun ja hyvinvoivien lehmien vuoksi. 

Makuvaihtoehdot: maustamaton
Kokovaihtoehdot: 500 g ja 2,5 kg

Lue lisää niittyheraproteiineistamme >>

LAADUKAS HAMPPUPROTEIINI

Hamppuproteiini on tehokas ja ravinteikas proteiinilisä, sillä proteiinin lisäksi se sisältää runsaasti terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja ja jopa 20 g ravintokuituja. Lisäksi hamppuproteiini sisältää optimaalisen omega3- ja 6-rasvahappojen suhteen (3:1). Hamppuproteiinimme valmistetaan arvokkaasta luomulaatuisesta Finola-lajikkeen hampusta. Hamppuproteiiniamme on kehuttu monipuolisuutensa vuoksi. Asiakkaamme pitävät sitä myös helposta sulavavana ja imeytyvänä.

Makuvaihtoehdot: maustamaton
Kokovaihtoehdot: 250 g ja 600 g

Lue lisää hamppuproteiineistamme >>

AITO JA PUHDAS RIISIPROTEIINI

Olemme valinneet luomulaatuisen riisiproteiinimme sen aitouden, korkean proteiinipitoisuuden ja poikkeuksellisen puhtauden johdosta. Riisiproteiini valmistetetaan idätetystä riisistä, joka vaikuttaa positiivisesti sen ravinteikkuuteen. Luonnollisen biofermennoinnin ja hienojakoisen jauhannan avulla lopputulokseksi jää jopa 90 % proteiinia. Asiakkaamme kehuvat riisiproteiinin hinta-laatusuhdetta, rakennetta sekä mietoa makua.

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää riisiproteiineistamme >>

HERNEPROTEIINI

Herneproteiinin on loistava vegaaninen proteiininlähde, jolla on hyvä aminohappoprofiili sisältäen etenkin runsaita määriä L-glutamiinia. Herneproteiinimme ei sisällä lainkaan lektiinejä, minkä vuoksi jauhe sopii myös herkkävatsaisille. Herneproteiini imeytyy hyvin ruoansulatukseen auttaen kehoa palautumaan harjoituksesta ja edistäen lihasten kasvua ja säilymistä. GMO-vapaa herneproteiinimme valmistetaan kanadalaisista keltaisista herneistä. Herneproteiinimme on saanut kiitosta erityisesti sekoitettavuudesta sekä maustaan.

Makuvaihtoehdot: Maustamaton, suklaa ja vanilja
Kokovaihtoehdot: 650 g ja 2,5 kg

Lue lisää herneproteiineistamme >>

SUPERVEGE – KASVIPROTEIINISEKOITUS

Supervege on ainutlaatuinen kolmen luomulaatuisen kasviproteiinin sekoitus, joka sopii osaksi aktiivista arkea ja kasviperäistä ruokavaliota sisältäen kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Supervege sisältää laadukkaita riisi- ja herneproteiinia sekä erityisen proteiinipitoista 70 % hamppuproteiinia. Sekoituksessa on tasapainoinen ja monipuolinen aminohappoprofiili, jonka lisäksi sekoituksessa on aminohappojen imeytymistä tehostavia bacillus coagulans -probiootteja. Asiakkaamme rakastavat Supervegen monipuolisuutta ja se onkin yksi suosituimmista kasviproteiinijauheistamme!

Lue lisää Supervegestä >>

SMOOTHIE-MIX JAUHEET – BERRY GREEN

Smoothie Mix -jauheseoksemme sisältävät runsaasti suoliston hyvinvointia tukevia viherjauheita, ravitsevia marjoja, kuitua sekä Bacillus coagulans -probioottia sekä valintasi mukaan Berry-jauheessa heraproteiinia tai Green-jauheessa kasviproteiinisekoitusta. Molemmissa jauheissa on yhteensä siis yli 20 erilaista superfoodia yhdessä pakkauksessa.

Suositeltu päivittäinen kerta-annos on 30 g / 3 rkl.

Lue lisää smoothiemixeistä >>

 

PROTEIINIJAUHEEN KÄYTTÖ

Proteiijauheen käyttö on yksinkertaista. Niitä on helppo lisätä mm. smoothieiden, jugurttien ja chiavanukkaiden sekaan. Tue proteiinin saantiasi rikastamalla ravitsevilla proteiinijauheilla myös puuroa, lettutaikinaa ja muita leivonnaisia.

PALAUTUMISEN TUKENA

Riittävä proteiinin saanti on tärkeää lihasten kehitykselle ja suorituskyvylle. Tehosta kehon palautumista fyysisen suorituksen jälkeen nauttimalla proteiinia sisältävä välipala. 

KYLLÄISYYTTÄ LISÄÄMÄSSÄ

Proteiini on tärkeä osa ruokavaliota, sillä se tuo kylläisyyden tunnetta. Proteiinin riittävä nauttiminen voi myös parantaa aineenvaihduntaa ja täten sillä on positiivinen vaikutus painonhallinnassa. 

RIKASTAMASSA RUOANLAITTOA JA LEIVONTAA

Voit käyttää proteiinijauheita myös osana leivontaa. Niiden maku ja koostumus sopivat hyvin korvaamaan osan leivonnaisiin tarvittavista jauhoista, proteiinijauheita voit käyttää myös kastikkeiden valmistukseen tai osana raakasuklaiden ja -patukoiden valmistusta.

 

Maikki Marjaniemen vinkit proteiinijauheiden käyttöön Millaisilla eväillä Lotta Hintsa pärjää ääriolosuhteissa? Tutustu myös uusiin kollageeniproteiinipatukoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *