Syksylläkin on mahdollista valmistaa kauteen sopivia salaatteja – tämä herkullinen syyssalaatti appelsiinivinaigretella sisältää paahdettua myskikurpitsaa ja täyteläistä punajuurta, jotka yhdessä vuohenjuuston ja vihreiden kasvisten kanssa maistuvat herkulliselta ja lämmittävältä mihin vuodenaikaan tahansa!

Tässä reseptissä kurpitsa maustetaan juustokuminalla, chilillä ja kanelilla, ja se on ehdoton hitti juhlavassakin kattauksessa! Voit tietenkin kokeilla myös muunlaisia mausteyhdistelmiä – tutustu monipuoliseen luomumausteiden valikoimaamme täällä. Ihastuta ystäviäsi ja perhettäsi tällä ruokaisalla salaatilla, josta nauttii koko perhe.

Reseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.

SYYSSALAATTI APPELSIINIVINAGRETELLA AINESOSAT

SALAATTI

2 kourallista rucolaa
2 kourallista pinaattia
2 punajuurta
1/3 myskikurpitsaa tai kurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl ceylonin kanelia
1/2 tl chilijauhetta
ripaus merisuolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl agavesiirappia
1 dl vuohenjuustoa
 

VINAIGRETTE

3 rkl appelsiinimehua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl agavesiirappia
1 tl dijon-sinappia
ripaus merisuolaa

ANNOS

1 kulhollinen salaattia
 

VALMISTUSAIKA

1h (sisältää 45 min kasvisten paistumisajan)
 
Gluteeniton

SYYSSALAATTI APPELSIINIVINAIGRETTELLA VALMISTUSOHJE

 
Aloita lämmittämällä uuni 200 asteeseen.
 
Pilko kurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon, jossa on oliiviöljyä, juustokuminaa, ceylonin kanelia ja merisuolaa. Sekoita. Aseta maustetut kurpitsat uunivuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia.
 
Leikkaa valmiiksi keitetty punajuuri viipaleiksi, ja aseta erilliseen uunivuokaan, jossa on oliiviöljyä ja merisuolaa. Paista uunissa yhdessä kurpitsan kanssa 30 minuuttia.
 
Seuraavaksi valmista karamellisoidut auringonkukansiemenet. Laita hieman merisuolaa ja auringonkukansiemeniä kuivaan pannuun ja paista siemenet vaaleanruskeaksi. Lisää agavesiirappi, sammuta liesi ja sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki appelsiinivinaigretten ainekset keskenään.
 
On aika koota syyssalaatti!
 
Aseta rucola ja vauvapinaatti pohjalle,  ja lisää päälle paahdettua kurpitsaa, punajuurta ja murennettua vuohenjuustoa. Lopuksi lorauta päälle appelsiinivinaigrettea ja ripottele mukaan hieman karamellisoituja auringonkukansiemeniä.
 
Nauti herkullinen, ruokaisa salaatti sellaisenaan tai tarjoa se aterian lisukkeena!

KERÄÄ AINEKSET MUKAASI VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
14,49 
4,29 
Lisää ostoskoriin

kommentti “Syyssalaatti appelsiinivinaigretella

  1. Sirpa Polvinen says:

    Moi!
    Tutustuimme granola bar patukoihin Kolin reissulla. Maistuivat erityisen hyviltä patikoidessa sekä automatkan tauolla. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista