Monikäyttöinen, kirpsakka ja c-vitamiinipitoinen sitruunamehu tuo makua ruokaan ja sopii käytettäväksi myös terveyttä edistävänä shottina tai erilaisten juomien seassa nautittavaksi.

Hapokas sitruuna tuo raikkautta makeisiin jälkiruokiin, leivontaan ja smoothieihin sekä hapokkuutta suolaisiin ruokiin, kastikkeisiin ja juomiin ja smoothieisiin. Se korostaa ruoka-aineiden makua, mikä tekee siitä ainutlaatuisen mausteen keittiössä. Monen hyvän reseptin ja toteutuksen salaisuus onkin suolan, makean ja happamuuden tasapaino.

Kesällä maistuvat raikkaat makuyhdistelmät. Tämä täysin vegaaninen coleslaw-salaatti maistuu sellaisenaan tai grilliherkkujen kanssa samalta lautaselta. Salaatin maut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten voit hyvillä mielin tehdä sen jo etukäteen valmiiksi!

AINESOSAT

3 porkkanaa
pieni varhaiskaali
1/2 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
pieni puntti korianteria hienonnettuna
3/4 dl vaaleaa tahinia
2 rkl sitruuna-inkiväärimehua
1/2 tl suolaa
kuivattua mangoa

ANNOS

2 annosta

VALMISTUSAIKA

15 minuuttia

Vegaaninen
Maidoton
Raaka
Gluteeniton  

VALMISTUSOHJE

Raasta pestyt porkkanat karkeaksi raasteeksi ja pilko varhaiskaali hienoksi suikaleeksi

Suikaloi chili ja hienonna kuorittu valkosipulinkynsi sekä korianteri. 
Käytä korianterista myös varret, tai jos et pidä korianterista, käytä lehtipersiljaa tai thaibasilikaa

Yhdistä kasvikset isossa kulhossa, lisää chiliä aluksi vain vähän ja lisää sitten oman maun mukaan. Lisää joukkoon vaalea tahini, sitruuna-inkiväärimehu ja suola

”Hiero” salaattia, jotta kasvikset pehmenevät ja maut sekoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa chiliä tai suolaa

Pilko kourallinen kuivattua mangoa suikaleeksi ja sekoita salaattiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *