Vaalea tahini on monikäyttöinen siementahna
Vaalea tahini seesaminsiemenistä valmistettu tahna, joka kasvattaa suosiotaan laadukkaita ja monipuolisia keittiön raaka-aineita arvostavien keskuudessa. Tahini toimiikin loistavasti useiden reseptien piristäjänä sekä suositun hummus-tahnan pääraaka-aineena. Vaalea luomulaatuinen tahinimme eroaa tummasta ja mustasta tahinista miedommalla maullaan.
Tahinissa käytetyt seesaminsiemenet ovat tunnettuja runsaista ravinteistaan joita ovat mm. kalsium, magnesium ja seleeni. Tummassa tahinissa kalsiumpitoisuus on vielä korkeampi kuin vaaleammissa versioissa.
Tahinin käyttö
Käytä vaaleaa tahinia osana suosittua hummus-tahnaa ja ruoanlaittoa, kuten vaikkapa nuudeleiden tai uunijuuresten kastikkeena tai erilaisten kastikkeiden maustajana. Dippaa tahiniin myös raakoja kasviksia kuten kurkkua, paprikaa, varsiselleriä, porkkanaa ja omenaa. Vaalea tahini on myös helppoa maustaa mieluisilla mausteilla kuten paprikajauheella, mustapippurilla tai tuoreella persiljalla. Vaalea tahini toimii myös makeiden herkkujen seassa. Kokeile mausta makea smoothie tai keksi- sekä brownietaikina pienellä määrällä aromikasta tahinia.
Vaalean tahinin valmistus
Tahinimme valmistetaan omalla tehtaallamme Vaajakoskella käyttäen vain ja ainoastaan luomulaatuisia seesaminsiemeniä. Tahinin valmistus tapahtuu perinteistä kivimylly- eli stone ground -menetelmää käyttäen, jossa kaksi suurta myllynkiveä jauhavat siemeniä muutaman päivän ajan hellävaraisesti matalassa lämpötilassa. Pitkä valmistusaika ja matala, alle 42 asteen lämpötila, takaavat sen, että siementen ravinteet säilyvät lopputuotteeseen asti. Valmistusmenetelmämme vaikuttaa suuresti myös samettisen siementahnan ainutlaatuiseen ja pehmeään koostumukseen, mistä olemmekin saaneet runsaasti kiitollista palautetta asiakkailtamme.
Tahini säilyy avattuna huoneenlämmössä noin 3 kk ajan. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä valolta suojassa.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Lue lisää stone ground -valmistuksesta >>
Lue lisää pähkinätahnoistamme >>
Leena Nicolaou –
Maailman paras dippi ruuan kanssa
maaritkenny (varmistettu kirjoittaja) –
Samettisen pehmeä ja ihanan makuinen tahini. Korvaa hyvin muut levitteet myös leivällä.
linda (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä koostumus ja herkullinen!
Viikka (varmistettu kirjoittaja) –
Maultaan sopivan pehmeä ja kermainen tahini. Koostumukseltaan huomattavasti juoksevampaa kuin muut kokeilemani tahinit, mutta toisaalta sen tähden soveltuu helpommin mm. levitteeksi, kastikkeeksi yms.
Tuula S (varmistettu kirjoittaja) –
Ihan paras luomu tahini ilman lisäaineita. Teen salaattikastiketta, käytän sellaisenaan dippinä tai leivän päällä muun levitteen sijaan. Maku on pehmeä ja täyteläinen. Koostumus on sopivan juokseva.
Raija (varmistettu kirjoittaja) –
Erinomainen raaka”keiton” liemen maustaja, ei tarvitse kuin ruokalusikallinen ja hyvää tulee.