Tiesitkö, että monista valikoimamme siemenistä on mahdollista kasvattaa kauniita, erilaisia rairuoho-asetelmia? Rairuohon kasvattaminen siemenistä on hauskaa, keväistä puuhaa, johon voi osallistua koko perhe!

Versojen kasvattamiseen sopii parhaiten chiasiemen, alfalfa-siemen, seesaminsiemen sekä kotimainen hampunsiemen. Jokainen siemen versoaa hieman eri tavalla kuin toinen, joten saat aikaan kauniita ja ainutlaatuisia asetelmia siemeniä vaihtelemalla. Valitse istutusastiaksi vaikkapa kuvioituja posliinikulhoja, tai värikkäitä lasikippoja!

rairuohon kasvattaminen siemenistä

Chiasiemen kasvattaa pientä, apilaa muistuttavaa kaunista versoa, joka on helppo koristella pääsiäiseen sopivaksi.

Ilahduttavat rairuoho-asetelmat ovat kaunis lisä pääsiäisen koristeluissa, ja mikä parasta, niitä voi hyödyntää myös vaikkapa salaateissa, leivän päällä tai juhlaruokien koristeena! Varsinkin chiaversot ovat suosittuja salaatin päällä, ja kaunis, runsas “chiaruoho” viimeistelee kauniisti kattauksen. Chian versojen maku on raikas, ja ne ovat parhaimmillaan parin sentin mittaisina.

RAIRUOHON KASVATTAMINEN SIEMENISTÄ – NÄIN SE TAPAHTUU:

Siemenistä rairuohoksi kasvattaminen onnistuu parhaiten matalassa, laakeassa astiassa.
Lisää kulhoon parin sentin kerros kylvö- tai kaktusmultaa. Kylvä siemenet kostean mullan pintaan ja sumuta suihkupullolla. Siemeniä ei tarvitse peittää mullan alle.
Siemenet itävät noin viikossa hieman lajikkeesta riippuen, kunhan multa pysyy kosteana. Voit halutessasi laittaa rei’itetyn tuorekelmun kulhon tai kupin päälle itämiseen saakka.
Koristele asetelma esimerkiksi pienillä koristemunilla, tipuilla, höyhenillä ja jäniksillä. Vain mielikuvitus on rajana!

KERÄÄ SIEMENET RAIRUOHOON VERKKOKAUPASTAMME

3,59 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
4,95 
Chiareseptit – 10 suosikkiamme!

Suursuosioon noussut chia-siemen on harvinaisen monikäyttöinen öljykasvin siemen, joka sisältää omega 3- ja omega 6...

Chia-vanukas raikkaalla appelsiini-tyrnitäytteellä

Chia-vanukas on maidoton ja gluteeniton raaka-herkku, joka valmistuu nopeasti luonnon omista raaka-aineista. Vanukas on mainio...

Omena-kanelichiavanukas

Kanelin, omenan ja mantelin lyömätön yhdistelmä vie takuulla kielen mennessään! Kylminä talvipäivinä taivaalliselta maistuva omena-kanelichiavanukas...

Rairuohon kasvattamisen lisäksi Foodinin siemenet taipuvat vaikka mihin! Tuunaa välipalat, leipomukset ja salaatit, koristele ja viimeistele juhlapöydän annokset tai nautiskele välipalaksi sellaisenaan – siemenet ovat ehdottoman moni- ja helppokäyttöisiä.

Siementen liottaminen ennen niiden käyttöä tekee niistä helpommin sulavia ja ravinteista paremmin imeytyviä. Voit myös valmistaa itsellesi herkullisen välipalan tai leffaevään maustamalla liotetut siemenet lempimausteillasi, ja kuivattamalla ne uunissa.

Suositeltu päiväannos siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Voit lukea lisää öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista