Gluteenittomat kanelipullat on yksinkertaisen helppo ja näppärä versio perinteisistä gluteenittomista korvapuusteista. Gluteenittomat kanelipullat leivotaan muffinssien tapaan, jolloin taikinaa ei tarvitse lainkaan kohottaa! Superhelpot Tuulia Talvion ideoimat gluteenittomat kanelipullat kruunaa kookossokerinen kanelitäyte, sekä ihana maidoton tuorejuustokuorrute. Gluteenittomat kanelipullat sopivat loistavasti gluteenittomien korvapuustien tapaan teehetkiin, juhliin, tai ihan vaikka vain arjen herkutteluun. Oman päivänsäkin ansainneet kanelipullat maistuvat ympäri vuoden.
TAIKINA
2 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl vaaleaa riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/4 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl mantelimaitoa
3 rkl kookosöljyä
SOKERITÄYTE
½ dl kookosöljyä
2 rkl kookossokeria
2 tl ceylon-kanelia
KUORRUTE
2 rkl vegaanista tuorejuustoa
2 rkl kookosnektaria
pieni ripaus vaniljajauhetta
ANNOS
8 pullaa
VALMISTUSAIKA
60 minuuttia
Gluteeniton, maidoton
NÄIN VALMISTAT GLUTEENITTOMAT KANELIPULLAT ELI GLUTEENITTOMAT KORVAPUUSTIT
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa isoon kulhoon mantelijauhot, kaurajauho, riisijauho, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita hyvin.
Poista taateleista kivet. Lisää tehosekoittimeen taatelit, kananmunat, mantelimaito ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Asettele kahdeksan muffinssivuokaa uunipellille ja ”levitä” muffinssivuokien reunoja hieman, jotta saat taikinasta pullamaisen muodon vuokiin. Annostele kaksi ruokalusikallista taikinaa muffinsivuokaan ja tasoita pinta lusikan avulla.
Valmistele sitten sokeritäyte: Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita kookosöljy, kookossokeri ja kaneli keskenään tasaiseksi tahnaksi. Annostele sokeritäytettä pienellä lusikalla jokaiseen muffinssivuokaan taikinan päälle. Paista kanelipullia uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.
Valmistele sillä aikaa kuorrute. Sekoita tuorejuusto, kookosnektari ja vaniljajauhe keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kanelipullat saavat jäähtyä. Koristele ne sitten kuorrutteella.
Tarjoile ja nauti!
Nää on niiin hyviä, siis paras resepti aikoihin. Helppoja ja nopeita arjen piristyksiä. Nam. Nam.
Tein ilman kuorrutetta.
Ja vegaanisia, korvasin munat no egg jauheella.
Oon syöny esim.aamulla teen kanssa puuron jälkeen.
Kyllä maistuu.😋
Hei.
Bongasin myös tämän reseptin tovi sitten ja oli pakko heti testata vegaanisena. Ja on kyllä kehuttava, että on kyllä suussasulavia puusteja. Ja kerroin reseptistä jo muutamille tutuillekin. On nää niin ihania.
Huomenna teen toisen satsin 🙂