Gluteeniton leipä on helppoa valmistaa itse ja mikä onkaan ihanampaa kuin vastavalmistuneen leivän tuoksu kotona! Tähän gluteenittomaan leipään tuovat mehevyyttä herkulliset, makeat kuviatut aprikoosit sekä rouheat cashewpähkinät. Vaihtelemalla erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja marjoja loihdit erilaisia gluteenittoman leivän vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlavammille brunsseillekin. Voit tuunata reseptiä muillakin kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, kuten viikunoilla, karpaloilla tai rusinoilla. Myös erilaiset pähinät ja siemenet tuovat mukavaa suutuntumaa ja ravinteita gluteenittomaan leipään. Kokeile vaikka maukkaita kurpitsansiemeniä.

GLUTEENITON LEIPÄ AINESOSAT

15-20 kuivattua aprikoosia
2 dl cashewpähkinöitä
4 dl valitsemaasi (kasvipohjaista)jogurttia
1 rkl kookossokeria  tai saman verran hunajaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
2 tl soodaa

sekä voita tai gheetä leipävuoan voiteluun

ANNOS

1 leipä

VALMISTUSAIKA

15 min + paistoaika 50-60 min

Vegaaninen, gluteeniton, halutessasi pähkinätön l

VALMISTUSOHJE, GLUTEENITON LEIPÄ

Aloita gluteenittoman leivän valmistus laittamalla uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Voitele leipävuoka voilla tai gheellä. Jos haluat leivän pinnalle kaurahiutale-koristeita, muista lisätä ne vuoan pohjalle tässä vaiheessa.

Pilko aprikoosit makusi mukaan karkeiksi palasiksi, tai hieman hienommaksi silpuksi.

Yhdistä ja sekoita kaura- ja tattarijauhot, suola ja sooda keskenään kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa jogurtti ja kookossokeri. Lisää jogurtti-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. HUOM. jos käytät reseptissä juoksevampaa jogurttia, suosittelemme lisäämän alkuperäiseen reseptiin noin 1 dl verran tattarijauhoja.

Sekoita leipätaikinan joukkoon aprikoosin palaset ja pähkinät, tai muut haluamasi kuivaherkut.

Kaada gluteenittoman leivän taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa, noin 50-60 minuuttia.

Varmista leivän kypsyys puutikulla leivän keskiosasta. Leipä on kypsää kun se ei tartu tikkuun.

Gluteeniton leipä on makoisaa sellaisenaan, mutta voit myös dippailla sitä laadukkaaseen oliiviöljyyn. Juhlavat brunssileivät loihdit helposti hyödyntämällä kermaisia ja maukkaita Foodin-pähkinä ja siementahnohja. Levitä päälle kermaista cashewtahnaa tai maistuvaa kurpitsansiementahnaa ja vihanneksia, kuten pinaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua, tomaattia, erilaisia versoja, tuoretta basilikaa ja tilkkanen oliiviöljyä.

Aprikoosi-cashewleipä
Lue lisää gluteenittomuudesta Lue lisää gluteenittomista jauhoista ja kuiduista Lue lisää pähkinöistä: Pähkinöiden ABC

4 kommenttia “Gluteeniton leipä – kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä

    • Foodin Markkinointi says:

      Hei, kiitos kommentista! Muutimme reseptin makeuttajaksi vain kookossokerin. Jos haluat korvata sen niin arvioisin että sama määrä hunajaa ajaa asian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista