Gluteeniton piparkakkutaikina on paljon kysytty resepti näin joulun alla. Eikä suotta, sillä gluteenittomat piparkakut ovat aivan yhtä herkullisia sekä helppoja valmistaa kuin tavalliset piparkakutkin. Gluteeniton piparkakkutaikina muodostuu ravitsevista mantelijauhoista sekä tapiokatärkkelyksestä.

Herkullisen arominsa piparkakkutaikina saa Ceylon kanelista, jauhetusta neilikasta, kardemummasta sekä aidosta merisuolasta, joka korostaa herkullista maustekomboa entisestään. Makeuden gluteenittomat piparkakut saavat matalan glykeemisen indeksin omaavasta kookossokerista. Suloisen herkullista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

AINESOSAT

150 g gheetä
1,5 dl kookossokeria
2 tl Ceylon kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl  kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl himalajansuolaa
1 luomumuna
1 tl soodaa
3 dl mantelijauhoa
3 dl tapiokatärkkelystä

ANNOS

noin 15 piparkakkua

VALMISTUSAIKA

20 minuuttia + paistoaika 5-7 minuuttia

Gluteeniton ja ilman valkoista sokeria 

VALMISTUSOHJE

  1. Mittaa ghee, kookossokeri sekä mausteet kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita huolella esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään.
  2. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja sooda sekä mantelijauho. Lisää tapiokatärkkelystä desilitra kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen. 
  3. Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi jääkaappiin. (tai pakastimeen pariksi tunniksi)
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapiokatärkkelystä. 
  5. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen siirtämistä.
Tutustu gluteenittomiin jauhoihin Tutustu luomumausteisiimme Näin käytät mausteita maukkaassa bataattikeitossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *