Aprikoosi-cashewleipä on erityisen maistuva ja mehevä gluteeniton leipä. Cashewpähkinä on ihanan kermainen ja maukaus. Yhdistettynä makeiden ja pehmeiden aprikoosien kanssa saadaan herkulliseen leipään mehevä makuyhdistelmä – kokeile ja ylläty! 

Vaihtelemalla erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja marjoja loihdit erilaisia vaihtoehtoja niin arkeen kuin juhlavammille brunsseillekin. Kokeile vaihtelun vuoksi vaikka maukkaita kurpitsansiemeniä ja paloiteltuja viikunoita.

AINESOSAT

15-20 kuivattua aprikoosia
2 dl cashewpähkinöitä
4 dl valitsemaasi (kasvipohjaista)jogurttia
1 rkl kookossokeria 
2 dl kaurajauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
2 tl soodaa

ANNOS

1 leipä

VALMISTUSAIKA

15 min + paistoaika 50-60 min

Vegaaninen, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja voitele leipävuoka

Pilko aprikoosit karkeaksi palaksi

Yhdistä jauhot, suola ja sooda

Sekoita toisessa kulhossa jugurtti ja kookossokeri ja lisää joukkoon kuivat aineet. Jos käytät juoksevaa jogurttia, lisää tattarijauhoja 1 dl lisää

Sekoita taikinaan myös aprikoosit ja pähkinät

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia

Aprikoosi-cashewleipä
Lue lisää gluteenittomuudesta Lue lisää gluteenittomista jauhoista ja kuiduista Lue lisää pähkinöistä: Pähkinöiden ABC

4 thoughts on “Aprikoosi-cashewleipä

    • Foodin Markkinointi says:

      Hei, kiitos kommentista! Muutimme reseptin makeuttajaksi vain kookossokerin. Jos haluat korvata sen niin arvioisin että sama määrä hunajaa ajaa asian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *