Tämän helpommaksi ei aamiais- tai välipalaherkku muutu! Vaniljainen aamiaischiapuuro on valmis vartissa, ja maku hurmaa niin pienet kuin suuretkin puuronsyöjät.
AAMIAISCHIAPUURO AINESOSAT
1 dl kookosvettä (tai vettä)
1,5 dl kookosmaitoa
3 rkl chiasiemeniä
ANNOS
1-2 puurokulhollista
VALMISTUSAIKA
15 minuuttia
AAMIAISCHIAPUURO VALMISTUSOHJE
Sekoita siemenet yhteen kookosveden ja kookosmaidon kanssa. Anna puuron tekeytyä noin 15 minuuttia.
Sileän lopputuloksen saat, kun sekoittelet seosta muutaman kerran tekeytymisen aikana.
Täyteläinen aamiaispuuro ei välttämättä vaadi paljoa mausteita, mutta ripaus vaniljaa tekee makuelämyksestä vieläkin pehmeämmän ja syvemmän. Muita sopivia, puuroa täydentäviä mausteita ovat mm. ceyloninkaneli, kardemumma ja lakritsijauhe.
Chiapuuron koristelussa saa ja pitää olla luova – ripottele koristeeksi vaikkapa mulperi- tai gojimarjoja, tuoreita tai kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia ja mangoa, tai viimeistele kokonaisuus siemenillä. Chian kanssa sopii loistavasti myös suklaiset ja kookoksiset maut – kaiva kaapistasi hieman raakasuklaata tai kookoslastuja, ja ripottele puuron päälle!
KERÄÄ KAIKKI TARVITSEMASI AAMIAISPUUROAINEKSET VERKKOKAUPASTAMME
Juomat
Juomat
Kaikki tuotteet
Kaikki tuotteet
TUTUSTU MUIHIN CHIARESEPTEIHIN
Alunperin Etelä-Amerikasta peräisin oleva chia-siemen on saavuttanut globaalia huippusuosiota monipuolisuutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Sana “chia” tarkoittaa atsteekkien kielellä öljyistä, ja tämä pieni siemen onkin hyvä rasvahappojen lähde. Chia-siemenet sisältävät omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa 3:1.
Chia sitoo itseensä paljon nestettä, ja moni käyttääkin siemeniä turvottamalla niitä ensin vedessä. Chia-siemenistä on näin mahdollista valmistaa hyytelö tai geeli, jolla voi korvata esimerkiksi kananmunan vegaanisessa leivonnassa. Vedessä turvonneet chia-siemenet ovat myös ruokaisa ja täyttävä vaihtoehto, ja ne on helppo tuunata suosituiksi tuorepuuroiksi, vanukkaiksi ja smoothieiksi. Asiakkaamme rakastavat yhdistää chia-siementä muun muassa raakasuklaan ja erilaisten tuoreiden ja kuivattujen hedelmien kanssa. Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia iltapäivän taukohetkenä tai hitaalla aamiaisella vaikkapa suklaavanukasta tai omenakanelivanukasta?
Kiitos hyvästä ideasta, johon ainekset löytyivät keittiöstä!