Kasvisruokien valmistaminen on helppoa, kun aloittaa tutuista ruoista, kuten pastoista! Tässä kuusi herkullista vegaanista pastaa, jotka ihastuttavat täyteläisyydellään ja ravitsevuudellaan.
Jokaisen pastan päälle sopii täydellisesti Paramesan – pähkinöistä, siemenistä ja ravintohiivahiutaleista valmistettu uutuusraaste, jota voit käyttää parmesanin tapaan ruoanvalmistuksessa ja annosten viimeistelyssä.
Klassikkopastat
Avokadopasta on klassikko, jonka voit tuunata vielä maukkaammaksi paahdetuilla tomaateilla, valkosipulilla ja sipuleilla.
Ravitseva bolognese syntyy herkkusienistä ja saksanpähkinöistä, jotka pieneksi pilkottuna muodostavat ”jauhelihamaisen” kastikkeen yhdessä tomaattimurskan kanssa.
Kermaiset pastat ilman kermaa
Pastakastikkeiden valmistaminen maidottomana onnistuu vaivattomasti, kun käytät kerman sijaan esimerkiksi kookosmaitoa. Täyteläinen nopeasti valmistuva sitruunapasta on maukasta sellaisenaan tai vaikkapa sesongin kasvisten kera.
Ihana kermainen tomaattipastakastike syntyy myös cashewpähkinöistä, jotka liotettuna ja huuhdeltuna blendataan sileäksi mausteiden kera.
Mausteiset pastat
Pestopastan umamipitoinen versio syntyy punaisesta pestosta, joka blendataan kätevästi aurinkokuivatuista tomaateista, manteleista, öljystä ja mausteista. Pesto rosso sopii niin lämpimän pastan kuin kylmän pastasalaatin kanssa nautittavaksi.
Kasvispastavuoka on täyttävä arkiruoka, jossa punaiset linssit, kookosmaito ja Madras currymauste haudutetaan pehmeäksi. Umamista makua vuokaan tuo aurinkokuivatut tomaatit.