Paahdetut tomaatit, sipulit ja valkosipuli antavat upeaa makua avokadopastaan. Kruunaa annos Foodinin uutuudella Paramesanilla – vegaanisella pähkinä-siemenraasteella, jota voit käyttää aivan parmesanin tapaan!
ainesosat
300 g kirsikkatomaatteja
2-3 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä kuorineen
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
spagettia neljälle
2 – 3 avokadoa (2 suurta tai 3 pienempää)
2 rkl Foodin Paramesania
2 rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin oreganoa
¼ tl Foodin chilijauhetta
2-4 paahdettua valkosipulinkynttä
Tarjoiluun: Foodin Paramesani ja tuoretta basilikaa
ohje
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko sipuli lohkoiksi. Ota valkosipulista 2-4 kynttä kuorineen.
Asettele halkaistut kirsikkatomaatit hedelmäliha ylöspäin, sipulilohkot ja valkosipulit uunipellille ilman leivinpaperia. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Paahda uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat paahtuneet ja pehmenneet.
Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan.
Pilko avokado ja sekoita se yhteen Paramesanin, sitruunamehun, oreganon, chilijauheen ja paahdetun valkosipulin kanssa. Paahdetun pehmenneen valkosipulin voit pursottaa kuoresta suoraan avokadon ja mausteiden sekaan ja sekoittaa sen joukkoon. Ota osa seoksesta sivuun ja murskaa haarukalla loput.
Sekoita murskattu avokadoseos, paahdettuja tomaatteja ja sipuleita annoskulhossa spagetin joukkoon. Lisää vielä päälle muutama avokadon pala, paahdettuja tomaatteja ja sipuleita, tuoretta basilikaa silputtuna sekä reilusti Paramesania. Nauti!