Vispipuuro on suomalainen klassikkoresepti ja sen voi valmistaa helposti myös gluteenittomista viljoista. Keitetystä hirssistä saa ihanan täyteläisen ja ravintorikkaan vispipuuron. Tämä puuro maistuu niin aamu- kuin välipalaksi ja sen makeutta on helppo säätää oman maun mukaan!
ainesosat
3-4 annosta
1,5 dl hirssiä
4,5 dl vettä
ripaus suolaa
2,5 dl tuoreita tai pakasteesta sulatettuja puolukoita
1 dl kookosmaitoa
1,5 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 rkl sitruunamehua
¼ tl vaniljajauhetta
1 rkl kookosnektaria (tai hunajaa)
ohje
Huuhtele hirssi ensin kylmällä ja sitten kuumalla vedellä. Lisää hirssi veden ja suolan kanssa pieneen kattilaan, kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20–25 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.
Kun hirssi on jäähtynyt, valmista vispipuuro joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen avulla. Mittaa tehosekoittimen kannuun tai isoon kulhoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi puuroksi. Lisää nestettä ja makeutusta tarpeen mukaan.
Tarjoa puuro heti tai laita se jääkaappiin hetkeksi viilentymään. Tarjoile puuro marjojen ja kasvimaidon kera ja nauti!
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME
Täytetyt tomaatit