Kesäkurpitsa sopii raastettuna mainiosti lettuihin, jotka pysyvät hyvin kasassa Foodin kikhernejauhojen ansiosta. Foodin kikhernejauhot tuovat lettuihin myös ravitsevuutta ja makua yhdessä ravintohiivahiutaleiden ja mausteiden kanssa. Suolaisten lettujen kanssa nautitaan maukasta jogurttidippiä.
ainesosat
10-12 lettua
Jogurttidippi
2 dl maidotonta maustamatonta jogurttia
½ rkl Foodin sitruunamehua
1 tl Foodin Provencen yrtit
1 tl Dijon sinappi
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Letut
1 kesäkurpitsa (350 g raastettua kesäkurpitsaa)
1 tuore punasipuli varsineen tai kevätsipuli
2,5 dl Foodin kikhernejauhoja
2 rkl Foodin ravintohiivahiutaleita
1 rkl Foodin sitruunamehua
vähän vajaa 1 tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
¼ tl Foodin mustapippuria
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
ohje
Sekoita jogurttidipin ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa sillä välin, kun paistat letut.
Raasta kesäkurpitsa raastimen suurimmalla reiällä. Pilko punasipuli varsineen pieneksi.
Sekoita kulhossa raastettu kesäkurpitsa, pilkottu sipuli, jauho, ravintohiivahiutaleet, sitruunamehu, suola ja mustapippuri.
Lämmitä reilusti oliiviöljyä non-stick pannulla. Ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja levitä tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes letut ruskistuvat kunnolla. Toista, kunnes kaikki letut on paistettu.
Tarjoile letut jogurttidipin ja salaatin kera.
Huom: Paistopäivänä letut ovat pehmeitä ja meheviä. Jos säilytät lettuja yön yli jääkaapissa, niistä tulee tiiviimpiä ja maustuneempia.