Vapun sitruunakakussa maistuu paahteinen kookossokeri sekä raikas sitruuna. Sitruunakakku onnistuu gluteenittomasti Foodinin manteli- ja riisijauhoilla. Kakusta tulee mehevä ja tiivis sekä täyteläinen runsaan valkosuklaa Herkkuisa kerroksen ansiosta.
AINESOSAT
150 g / n. 3 dl Foodinin mantelijauhoja
120 g / n. 2 dl Foodinin vaaleita riisijauhoja
150 g / n. 2 dl Foodinin kookossokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
180 g / n. 2 dl maustamatonta kookosjogurttia
2 dl kasvipohjaista maitoa
0,75 dl Foodinin sitruunamehua
Kuorrute:
1 purkki Foodinin valkosuklaa Herkkuisaa
2 rkl Foodinin sitruunamehua
vegaanisia nonparelleja
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Vuoan koko noin 28 cm x 18 cm.
Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhot, kookossokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Lisää joukkoon jogurtti, kasvimaito ja sitruunamehu. Kääntele taikina tasaiseksi, älä sekoita taikinaa liikaa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes kakku on ruskistunut ja kypsä. Voit testata kakun kypsyyttä kakun keskeltä tikulla: jos tikkuun tarttuu raakaa taikinaa, anna sen olla uunissa vielä noin 5 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sekoita kulhossa yhteen valkosuklaa Herkkuisa sekä sitruunamehu. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku nonparelleilla ja leikkaa paloiksi.
Nauti kakun kanssa makeaa karamellipopcornia!
Vinkki: Jos haluat kakusta vielä sitruunaisempaa, voit kostuttaa sitä kevyesti paiston jälkeen Foodinin sitruunamehulla.
koukuttava sitruunakakun ohje ja olisi kiva leipaista!